Ev hanımlarına günlük 80 TL, aylık 2400 TL harçlık, İŞKUR'dan müjde !

Ev hanımlarına günlük 80 TL, aylık 2400 TL harçlık, İŞKUR'dan müjde ! Pandeminin de etkisiyle aileler geçim derdine düştü. İŞKUR kadınlara yönelik birçok yardım desteği sunarken şimdi de çalışmayan ev hanımı olan annelere günlük 80 TL toplamda aylık 2400 TL olan para yardımı yapıyor. Detaylar nedir?

Ev hanımlarına günlük 80 TL, aylık 2400 TL harçlık, İŞKUR'dan müjde !
Yayın Tarihi: 22.10.2020 14:26:00

Ev hanımlarına günlük 80 TL, aylık 2400 TL harçlık, İŞKUR'dan müjde ! Pandeminin de etkisiyle aileler geçim derdine düştü. İŞKUR kadınlara yönelik birçok yardım desteği sunarken şimdi de çalışmayan ev hanımı olan annelere günlük 80 TL toplamda aylık 2400 TL olan para yardımı yapıyor. Detaylar nedir?

Mart ayının ilk haftasında başlayıp günümüzde hala devam eden ve tüm dünyayı saran pandemi salgını, dünyadaki insanları etkilediği gibi bizim ülkemizde de aileleri her anlamda etkiledi. Korona virüs salgını nedeniyle birçok vatandaş maddi olarak büyük sıkıntılar yaşamaya başladı ve vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Ekonomide yaşanan daralma en çok dar gelirli vatandaşları olumsuz anlamda etkiledi.

Yaşanan bu süreçte devlet çok sayıda destek paketi ile vatandaşa maddi destek olarak yardımcı olmaya çalışıyor. Özellikle de İŞKUR tarafından vatandaşlara verilen desteklerden milyonlarca kişi yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor. Bu yardımlardan biri de İŞKUR tarafından kadınlara verilen günlük 80 TL harçlık desteği oldu. Günlük 80 TL, aylık toplamda 2400 TL değerinde olan bu maddi yardım sayesinde birçok ev hanımı hem çocuklara bakarak, hem evinin işlerini yaparak hem de aile ekonomisine katkı sağlayarak destek olmaya başlayacak.




İŞKUR günlük 80 TL harçlık başvurusunda şartlar nelerdir ?

Birçok kurum kadınların ev hayatında olduğu gibi iş hayatında da aktif olmasını ver yer edinmesini istiyor. İŞKUR, kadınların çalışma hayatı içerisinde yer almasına büyük önem veriyor. Bu nedenle annelere farklı isimler altında çok sayıda destek ödemesi yardımı yapıyor. Ev hanımı olan, çalışmayan annelere verilen İŞKUR desteği ev hanımı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İŞKUR'un yapmış olduğu bu yardım kampanyası sayesinde annelere maaş gibi düzenli para ödemesi alma imkanı sunulmuş oluyor. Annelerin bu zor pandemi döneminde derin bir nefes almasını ve ailesiyle daha rahat yaşamasını sağlayan günlük 80 TL destek ödemesini almak isteyenlerin ise belirli kriterleri taşıması ve bazı istenilen şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Bu şartlardan ilki ve en önemlisi başvuru yapacak olan kadının işsiz olmasıdır. İkinci bir şart ise destek almak isteyen kadının mutlaka İŞKUR kaydı bulunması gerekiyor. Sigortalı olarak son 3 aylık süre zarfı içerisinde sigortalı bir işte çalışmayan biri olması veya emeklilik primi ödememiş olan kadınların yararlanabildikleri bu yardım ödemesi kampanyası ile kampanyada onay alınması tamamen bu şartlara bağlıdır. Başvuru yapan kadınların birçoğu bu şartları görmediği veya bilmediği için başvuru yapsalar bile yapılan yardım ödemesini alamıyorlar.

İŞKUR'un aradığı şartları taşıyan ev hanımlarına İŞKUR günlük 80 TL cep harçlığı ödemesi yapacak. Günlük 80 TL üzerinden ödenen harçlık kapsamında annelere aylık 30 gün üzerinden 2 bin 400 TL maaş ödemesi yapılmış olacak ve ev hanımı anneler bu sayede aylık 2400 TL maaş almış olacak.

Anneler bu yardımdan belli bir süre yararlanabilecek. Çalışmayan ev hanımı anneler İŞKUR'un sağladığı bu günlük 80 TL, aylık toplamda 2400 TL olan yardımından toplamda 3 ay yararlanabilecekler. Böylece 3 ayın sonunda 7 bin 200 liralık nakit para desteği alarak yüzleri gülecektir. Unutulmaması gerekiyor ki, İŞKUR'un günlük 80 TL, toplamda aylık 2400 TL olan söz konusu para yardımından kesinlikle sadece çalışmayan ve işsiz olan anneler yararlanabilecektir. İşsiz olan ya da çalışmayan annelere verilen bu destekten almak isteyen kadınların İŞKUR üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

İŞKUR'a yapılan bu günlük 80 TL, aylık toplamda 2400 TL'yi olan ve 3 ay sürüp 3 ayın sonunda toplamda 7200 TL nakit para desteği alacak olan ev hanımı, çalışmayan kadınların yaptığı başvurular, desteği verecek olan kurum yani İŞKUR tarafından değerlendirilecek ve başvuran ev hanımı kadınlardan gerekli şartları sağlayan ve bu yardım desteğini almaya uygun bulunan kadınlara günlük 80 TL cep harçlığı ödemesi yapılacak ve ay sonunda 2400 TL toplu para alma imkanı ile 3 ay yararlanabildikleri bu kampanyadan kampanya sonrasında toplamda 7200 TL nakit para desteği almış olacaklardır.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR