Ev hanımlarına maddi destek ödemeleri başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çalışmayan kadınlara yapılacak olan sosyal destek ödemeleri başlıyor!

Ev hanımlarına maddi destek ödemeleri başlıyor!
Yayın Tarihi: 19.10.2023 10:00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çalışmayan kadınlara müjdeli haber açıklandı. Aylardır ev hanımlarına dair proje geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane üzerindeki ekonomik baskıyı azaltmak ve kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması için yeni bir maddi destek programı açıkladı.

Çalışmayan kadınlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir proje geliştirildi . Zam yağmuru sonrası zorlamam vatandaşlar geçim sıkıntısını aşmaya çalışıyor. Bu kapsamda devletten pek çok vatandaş yardım ödemesi alıyor. Bugüne kadar pekçok sosyal yardım ödemesi yapan devlet, uzun zamandır ev hanımlarına dair de bir proje geliştiriyor.

HER AY 5200 TL YATACAK


Ev hanımlarına dair uzun süredir gündemde olan emeklilik konusu hala bir neticeye kavuşturulamamışken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ev hanımlarına başka bir müjdeli haber duyuruldu. Bu kapsamda çalışmayan ev hanımlarına maddi destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu projeyle kadınların maddi bağımsızlıklarını kazanarak ev bütçesine ekonomik olarak destek sağlamasını hedefliyor. Proje kapsamında bakanlık, çalışmayan kadınlara 5200 TL maddi destek sağlayacak. Sosyal devlet anlayışı ile gerçekleştirilen proje kapsamında ev hanımlarına her ay 5200 TL maddi ödeme yapılacak.

Peki bu ödemeyi alabilmek için başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev hanımlarına yapılacak olan maddi destek için hiçbir ön koşul aramayacağını açıkladı. Ancak projenin ilk kapsamında öncelikli olarak bu ödemeyi alacak olan ev hanımlarının çocuk sahibi olup olmadıklarına bakılacak. Aranan tek şart ise ev hanımlarının 18 yaşından büyük olması ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması yer alacak. Projenin detayları önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesinde açıklanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR