Ev satın alacaklar dikkat: 70 bin TL’ye ev sahibi olabilirsiniz!

Kamu bankalarınca başlatılan süper 4’lü kredi paketi ile beraber milyonlarca vatandaşımızın ev sahibi olması için büyük bir fırsat otomatik olarak doğmuş oldu. Ekonomiye katkı sağlamak amacı ve ilgili sektörlerin yeniden canlandırılabilmesi için başlatılmış olan kamu bankaları süper 4’lü kredi paket

Ev satın alacaklar dikkat: 70 bin TL’ye ev sahibi olabilirsiniz!
Yayın Tarihi: 20.06.2020 15:32:00

Kamu bankalarınca başlatılan süper 4’lü kredi paketi ile beraber milyonlarca vatandaşımızın ev sahibi olması için büyük bir fırsat otomatik olarak doğmuş oldu. Ekonomiye katkı sağlamak amacı ve ilgili sektörlerin yeniden canlandırılabilmesi için başlatılmış olan kamu bankaları süper 4’lü kredi paketi ile beraber şahsi satıcılar indirim yapmak yerine süper 4’lü kredi paketi sebebiyle fiyatlarını güncelleyip yükseltti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan öyle bir hamle geldi ki görenler şok oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında ülkemizin ekonomisine can suyu katılabilmesi ve uygun fiyatlardan konut alınabilmesi için 10 ilde toplam 1600 kamu konutu satışa çıkartıldı. İlk aşama bittikten sonra 81 ilde toplam 50 bin konutun satışı yapılacak. Uygun vade koşulları ve düşük kredi faiz oranları ile ev satın almak isteyen vatandaşlarımızın ilgilenmesi gereken en önemli kampanyalardan bir tanesi oldu. İşte tüm ayrıntılar…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kamu konutu satışı ile alakalı tüm detaylar aktarılmaya başladı. Özellikle ilk aşamada başlatılan 10 ilde toplam 1600 kamu konutu satışı sonrasında 81 ilde toplam 50 bin kamu konutu satışı gerçekleşecek. Kamu konutlarını insanlar satın almaya başladı. Vatandaşlarımızın büyük bir hızla 1600 konutun satışını gerçekleştirdiği biliniyor. 81 ilde toplam 50 bin kamu konutunun satışı ise hazırlanıyor, o da birkaç güne kadar hazırlanarak yayına alınacak. BU sayede ülkede toplam 50 bin kamu konutu satışa çıkartılmış olacak. Satışlar devam ederken bu büyük ev satın alma fırsatından yararlanmak ve bir an önce değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızın ise kamu bankaları aracılığı ile 12 ay ödemesiz yüzde 0,74 kredi faiz oranları ile beraber bu büyük fırsattan yararlanması bekleniyor.

KAMU KONUTLARI SATIŞA ÇIKARTILIYOR!

Ülkemizin neredeyse her ili ve ilçesinde konutu bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ekonomiye can suyu katabilmek ve vatandaşlarımızın bu uygun fiyatlı konutlarından yararlanabilmesi amacıyla her bir konutunu 70 bin TL’den satışa sundu. Bu sayede vatandaşlarımızın çok daha uygun fiyatlardan çok daha kolay bir şekilde kamu konutu satın alımı gerçekleşecek. İlk aşamada 10 ilde toplam 1600 kamu konutu satışa çıkartılırken ilk aşamanın tamamlanmasının ardından 81 ilde toplam 50 bin kamu konutu satışa çıkartılacak. İlk aşamada vatandaşlarımızın vereceği tepki test edilirken eğer başarılı olursa 81 ilde tüm kamu konutları satışa çıkartılacak. Bu zamana kadar 10 ilde gerçekleşen satışlar neticesinde pek çok kişi eve sahibi olma imkânına kavuştu. Kamu konutu satışlarının diğer illerde de uygulanmasına devam edilecek açılacak ihaleler doğrultusunda kamuoyuna bilgi verilecek.


TOPLAM 250 BİN KAMU KONUTU SATILACAK!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında başlatılan kamu konutlarının toplam miktarı ise 250 bindir. Ülke genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait kamu konutu 250 bin adet, tümü yavaş yavaş satılacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından akıllara gelen soru, memurların lojman konutlarından yararlanma imkânı kaldırıldı mı? Hayır, sadece gerekli kişiler için lojman hizmeti verilecek. Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetinde kullanılan 140 bin lojman ile hizmet binalarının içerisinde yer alan 59.000 lojman satış dışında kalacak. Geriye kalan tüm lojmanlar halkımızın yararlanabilmesi ve ekonomiye can suyu katabilmek adına satışa sunulacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde satışa çıkartılan tüm kamu konutlarına ulaşabilmek için ihaleye girmeniz gerekmektedir. https://ankara.csb.gov.tr/tasinmaz-ihale-ilanlari-i-88767 bağlantısından ilgili ihalelere ulaşabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR