Evde Bakım Maaşı Mayıs Ayında Erken Yatacak: Zamlı Evde Bakım Maaşı mı Geliyor?

Evde bakım maaşı alan vatandaşların her ay yürekleri ağızlarına geliyor. Ancak net bir sonuç elde edilemiyor. Evde bakım maaşı ödemeleri ile alakalı açıklamalar yapılıyor ancak kayda değer bir gelişme kaydedilemiyor. Evde bakım maaşları Mayıs ayında ne kadar yatacak? Evde bakım maaşı alan vatandaşla

Evde Bakım Maaşı Mayıs Ayında Erken Yatacak: Zamlı Evde Bakım Maaşı mı Geliyor?
Yayın Tarihi: 1.05.2020 23:02:00

Evde bakım maaşı alan vatandaşların her ay yürekleri ağızlarına geliyor. Ancak net bir sonuç elde edilemiyor. Evde bakım maaşı ödemeleri ile alakalı açıklamalar yapılıyor ancak kayda değer bir gelişme kaydedilemiyor. Evde bakım maaşları Mayıs ayında ne kadar yatacak? Evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızın her biri ne kadar ödeme alacak? Mayıs ayında evde bakım maaşı zamlı mı olacak? Gibi tüm evde bakım maaşı ayrıntıları haberimizde…

Evde Bakım Maaşına Zam mı Geldi?

Evde bakım maaşı alan kişilerin internette en sık aradığı cümlelerden bir tanesi bu “Evde bakım maaşına zam mı geldi?” ya da “Evde bakım maaşına zam gelecek mi?” işte bu iki cümle internetin en sık aranan cümleleridir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından alınan 1460 TL evde bakım maaşı Mayıs ayında Korona virüs sebebiyle erkenden ödenebilme durumu var. Bu konu gerçek manada herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak Korona virüs etkisinden ağır etkilenen kişiler olan evde bakım yapanlara yönelik olarak herhangi bir sosyal yardım parası ödenmemesi sebebiyle bu kişilerin yani evde bakım maaşı alanların Mayıs ayında hem zamlı hem de normal tarihinden erken bir süre içerisinde yatırılacağı düşünülüyor. Ancak vatandaşlar bu konu hakkında gerçek bir resmi açıklama bekliyor, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.


Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Daha Erken Yapılacak mı?

Evde bakım maaşı ödemeleri normalinde her il için farklılık gösterebiliyor. Örneğin Ankara’da evde bakım maaşı alan bir kişi her ay ayın on üçünde evde bakım maaşını almaktadır. Ancak Sivas’ta evde bakım maaşı alan her ayın beşinde maaşını almaktadır. Bu nedenle normal süresinden erken evde bakım maaşı ödenebilmesi için her ilde eş zamanlı maaş ödemesi yapılıyor olması lazım. Hem Korona virüs hem Ramazan bayramı sebebiyle insanlar evde bakım maaşının erkenden ödenebileceğini düşündü ancak bu şu aşamada mümkün olmayan bir istek olarak kalabilir. Konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılırsa haber merkezimiz sizi bizzat haberdar edecektir. Tüm evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızın devletimize karşı kırgınlığı olduğunu biliyoruz. Sosyal yardım ödemelerinden faydalanamayan evde bakım maaşı alan vatandaşlarımız en azından maaşlarını erkenden ve zamlı bir şekilde ödenmesini bekliyorlar.

Evde Bakım Maaşına 1000 TL Zam mı Gelecek?

Evde bakım maaşı alanlara yönelik sosyal yardım paralarından faydalanamayacaklar açıklaması yapılmıştı. Ancak daha sonra internette gezen yalan bilgilere göre evde bakım maaşı alan vatandaşlara 1000 TL zam yapılacağı ve hatta her ay boyunca böyle devam edeceği açıklanmıştı. Bu yalan habere inana tüm vatandaşlarımız konuya ilişkin bir açıklama bekledi. Ancak evde bakım maaşı alanlara herhangi bir 1000 TL zam gelmeyecek. Evde bakım maaşı alanlar tıpkı memurlar gibi Temmuz ayında zam alacaklar. Gelecek olan zam miktarı ortalama 60 ile 90 TL aralığında olacaktır. Evde bakım maaşına daha fazla zam yapılmayacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR