Evde kalan herkese 1103 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Normalleşme sürecine geçiş yapılmasıyla beraber günümüzde pek çok kepenklerini indirmek zorunda kalan vatandaşlarımız kepenklerini tekrardan kaldırarak kazançlarını sağlama olanağını bulabilmektedir.

Evde kalan herkese 1103 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 27.08.2020 22:56:00

Normalleşme sürecine geçiş yapılmasıyla beraber günümüzde pek çok kepenklerini indirmek zorunda kalan vatandaşlarımız kepenklerini tekrardan kaldırarak kazançlarını sağlama olanağını bulabilmektedir. Ancak korona virüs sebebiyle işleri yolunda gitmeyen vatandaşlarımız bu süre zarfında eskisi gibi işlerini gerçekleştirememektedir. Normalleşme sürecine girilmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklama yapılması üzerine dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamalar dahilinde bu süre zarfında işçi ve işverenler için birbirinden farklı destek ödemeleri yapılacağı bildirilmektedir. Böylelikle faaliyetlerini sürdürmeye başlayan işverenler için 1103 TL prim desteği sunulacağı açıklandı!

Korona virüs ile mücadele dönemi içerisine girilmesinin ardından pek çok vatandaşımız ekonomik açıdan bir hayli güçlük çekmeye devam etmektedir. Normalleşme süreci içerisinde devlet tarafından işçi ve işverenler için destek ödemelerinin devam edeceği açıklanması üzerine pek çok vatandaşımız için umut kaynağı olunmaktadır. Bu süre zarfında işçilerin ücretsiz izine ayrılmak zorunda kalması üzerine işyerlerine 12 milyarlık TL’lik normalleşme desteği sunulacağı bildirildi. Bunun üzerine pek çok vatandaşımız başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başlamış bulunmaktadır. Devlet tarafından kişi başına 3 ay boyunca işsizlik Sigorta Fonu 1103 TL destek sağlanacağı açıklanması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. İşte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama detayları…

NORMALLEŞME DESTEĞİ SUNULACAK!

TBMM tarafından yasanın kabul edilmesi ile birlikte pek çok vatandaşımız için müjdeli haber geldi. Ücretsiz izine çıkarılmasına rağmen çalıştırılan bireylerin tespit edilmesi durumunda vatandaşlar için yapılan devlet ödemelerinin geri alınacağı açıklanarak pek çok vatandaşımız için uyarı geldi. Bu fırsatları üç kağıda çevirmeye çalışan işletmeler normalleşme desteği ödemelerinden yararlanamayacak ve aynı zaman da gecikme cezası ve gecikme zammı tahsil edileceği açıklanmıştır. Normalleşme süreci içerisine girilmesinin ardından faaliyet gösteren işletmeler için devlet tarafından destek ödemeleri son hızıyla devam edeceği bildirilmektedir. Normalleşme destek ödemeleri başvuruları nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Normalleşme desteğinden yararlanmak isteyen bireyler prim fırsatını değerlendirmek için SGK’nın resmi web adresi üzerinden e-SGK/İşveren/ İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama” menülerini kullanarak başvuru yapma hakkına sahip olabilecektir. Böylelikle pek çok vatandaşımız için sunulacak olan 3 ay süreli prim destek ödemeleri her ay 1103 TL olarak gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda 3 aylık sürenin bitmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ödenekleri 6 ay uzatma hakkına sahip olmaktadır.

NORMALLEŞME DESTEĞİ NE KADAR?


Korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde bulunulmasıyla beraber pek çok vatandaşımız mağdur olmasıyla beraber zor günler atlatmaktadır. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçiler için Normalleşme desteği sunulacağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Böylelikle yapılan açıklamalar şu şekildedir;

"Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda, işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 lira mahsuplaşma yapılacaktır."

"Bu kapsamda, kısa çalışmanın ve nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ayı geçmemek şartıyla, her ay için kısa çalışma veya ücretsiz izinde geçen aylık ortalama gün sayısı ve asgari ücret üzerinden hesaplanan işçi ve işveren primi tutarında mahsuplaşma yapacağız."

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN BAŞVURULARINIZI GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ!

Bakan Selçuk, "Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda, işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 lira mahsuplaşma yapılacaktır. Normal çalışma düzenine dönen ve ağustos ayında çalışmaya devam eden sigortalılar için SGK prim belgeleri 1-26 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu kapsamda, SGK tarafından 25 Ağustos'ta işverenler için tanımlama ekranı açılacaktır." bilgisini paylaştı.

Normalleşme Desteğinden yararlanacak iş yerlerinin e-SGK kanalıyla başvuru yapmasının yeterli olacağını belirten Bakan Selçuk, işverenlerin izleyeceği adımları şöyle anlattı:
"Normalleşme Desteğine başvuru yapacak iş yerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesine giriş yaparak, 'e-SGK/İşveren/İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama' ekranında yer alan '7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği' menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilecek."
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR