Evliye 1200 Bekara 900 TL Destek Ödemesi Yapılacak! İşte Şartlar

Koronavirüs salgını sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yardım ödemeleri sürdürülüyor! Koronavirüs salgınında normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte yine de sosyal yardım ödemeleri devam ediyor.

Evliye 1200 Bekara 900 TL Destek Ödemesi Yapılacak! İşte Şartlar
Yayın Tarihi: 26.05.2020 21:50:00

Koronavirüs salgını sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yardım ödemeleri sürdürülüyor! Koronavirüs salgınında normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte yine de sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Bu çerçevede herhangi bir maddi gelire sahip olmayan vatandaşlara maddi yardım yapılacak! Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi! Detaylar haberimizde sizlerle...

Ülkemizde, vatandaşlara 2 aylık süreçte maddi nakit destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Türkiye'de Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürerken artık normalleşme adımları da konuşulmaya başladı. Ancak maddi geliri olmayan ve ihtiyaç sahibi bireylere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yardım ödemesi gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı!

EVLİ OLANA 1200 BEKAR VATANDAŞLARA 900 TL ÖDEME!

Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen ve gelir kaynaklarını yitiren, aynı zamanda hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara, 2 ay süreyle sosyal yardım ödemesi yapılacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca duyuruldu! Bu çerçevede, yardım şartları ve kimlere ne miktarda yardım yapılacağı da belirtildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Covid-19 Koronavirüs salgını nedeniyle, evli olan vatandaşlara 1.200 TL, bekarlara ise 900 TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu! Yardımdan yararlanabilmek için, koronavirüs nedeniyle gelir kaynaklarını yitirmiş olmak, maddi geliri bulunmamak ve herhangi bir sosyal güvencenin bulunmaması gerekmektedir.

YARDIM İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evlilere 1200, bekarlara 900 TL sosyal yardım ödemesi için başvurualr başladı. Vatandaşların, yardımdan faydalanabilmek için, ikamet ettikleri bölgelerdeki Sosyal Hizmet Dairesi Şubelerine başvuruda bulunmaları gerektiği bakanlıkça açıklandı. Siz de başvuruda bulunarak gerekli şartları taşımanız halinde bu sosyal yardım ödemesinden faydalanabilirsiniz.

Korona Virüs (Covid -19) salgını sebebi ile gelir kaynaklarını yitirmiş olan ve her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara iki ay süre ile sosyal yardım yapılacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR