EYT Bekleyenlere Müjdeli Haber! EYT için Yeni Sistem Geliyor Emeklilik Hesabı nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar için müjdeli haber gelecek mi? EYT ile ilgili flaş gelişme ve haberler araştırılmaya devam ediyor. EYT'de yeni sistem önerileri, EYT meselesini yeniden gündeme getirdi. Binlerce kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili son durum ne?

EYT Bekleyenlere Müjdeli Haber! EYT için Yeni Sistem Geliyor Emeklilik Hesabı nasıl yapılır?
Yayın Tarihi: 27.04.2020 13:49:00

Emeklilikte yaşa takılanlar için müjdeli haber gelecek mi? EYT ile ilgili flaş gelişme ve haberler araştırılmaya devam ediyor. EYT'de yeni sistem önerileri, EYT meselesini yeniden gündeme getirdi. Binlerce kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili son durum ne? Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili açıklamalarının ardından binlerce EYT'linin emeklilik hayali suya düşmüş gibi gözükse de Hükümet'in EYT ile ilgili flaş bir adım atabileceği konuşuluyor. EYT yasası çıkacak mı? EYT emeklilik hesaplaması nasıl yapılır? Kimler emekli olabilecek? Detayları sizler için hazırladık...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu çözülecek mi? Eyt'liler bir an önce mağduriyetlerinin sona erdirilip EYT düzenlemesinin Meclis'te kabul edilmesini ve yasalaşmasını bekliyor. EYT'lilerin istekleri kabul edilirse Kadınlar 39, Erkekler ise 46 yaşında emekli olabilecek. Peki EYT'de son durum ne? Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dönemde başta Finlandiya modeli olmak üzere pek çok sistem üzerinde tartışmalar sürüyor. 

EYT'LİLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME GELECEK!

Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olamadıkları dönemde çalışma hayatına devam ediyor ve çalıştıkça, emekli aylıklarında düşüş meydana geliyor. Bu paradoksun önlenmesi açısından emeklilikte yaşa takılanların, EYT'li olarak geçirdikleri sürelerde çalıştıkları dönem boyunca emekli maaşlarının düşmeyeceği bir yöntem üzerinde çalışılıyor. Yapılacak bu değişiklikle birlikte emeklilikte yaşa takılanların çalışmaya devam etseler bile maaşlarının düşmemesi sağlanacak.

BAKAN SELÇUK'TAN EYT AÇIKLAMASI


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eyt ile ilgili bir soruya, EYT bekleyenlerin yaş ortalamasının 48 olduğunu belirterek EYT konusunun kolay bir konu olmadığını ve EYT'lilere kendi tabirleriyle 'Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar' olarak baktıklarını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından EYT ile ilgili bir çalışma yapılacak mı? Soruları da sorulmaya devam ediyor.

EYT ÇIKARSA KİMLER FAYDALANABİLECEK, HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a yönelik bir çalışma Meclis gündemine gelip, Genel Kurul'da yapılacak oylama kabul edilir ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşırsa 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi bulunan çalışanlar bu düzenlemeden faydalanabilecek. 4447 sayılı Kanun ile emeklilik yaşı kadın sigortalılıklarda 58, erkek sigortalılarda ise 60 olarak belirlenmişti. Bu sebeple bu kanun öncesi dönemde çalışma hayatına başlayıp sigortalı olanlar, kazanılmış hakları çerçevesinde EYT düzenlemesinden faydalanabileceklerdir.

EMEKLİLİKTE 7 YIL KURALI! MUTLAKA BİLİN

Emeklilik için beklemeye geçen binlerce çalışan EYT-Erken emeklilikle ilgili gelişmeleri araştırıyor. Emeklilik işlemleri yapılırken de Kurum'da birçok problemle karşılaşılabiliyor. 7 yıl emeklilik hesabı kuralı ise emeklilikte yaşanan problemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Emekliliğe kısa bir süre kalan çalışanlar, 7 yıl kuralını bilmesi gerekiyor. Çünkü emeklilik işlemleri başladığı anda 7 yıl kuralı nedeniyle emeklilik işlemleriniz yapılamayabiliyor. 7 yıl kuralı nedeniyle SSK yerine Bağ-Kur üzerinden emekli oldunuz. Bu durum biraz da Bağ-Kur emeklilik şartlarının diğer sandıklara göre daha zayıf olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle çalışanlar, Bağ-Kur yerine SSK'dan emekli olmayı tercih ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR