EYT yeni dönem başlıyor! Meclis onayına kaldı! Kademeli emeklilik sistemi hayata geçiyor

EYT yeni dönem başlıyor! Meclis onayına kaldı! Kademeli emeklilik sistemi hayata geçiyor

EYT yeni dönem başlıyor! Meclis onayına kaldı! Kademeli emeklilik sistemi hayata geçiyor
Yayın Tarihi: 11.07.2023 22:09:00

Asgari ücretin 11 bin 402 TL'ye yükseldiği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözüldüğü bir dönemde, yeni bir emeklilik planlaması yapılmaktadır. Şimdi kademeli emeklilik üzerine yoğunlaşılmış durumdadır. Bu çerçevede, EYT'yi kıl payı kaçıranlar için yeni bir fırsat doğmuştur. Peki, kademeli emeklilik ne zaman uygulamaya konulacak ve bu konuda torba yasada herhangi bir düzenleme olacak mı?

Yeni Kademeli Emeklilik Sistemi, EYT yasasını biraz kaçıranlar için bir nevi ikinci bir şans sunuyor. Yeni Bakan Vedat Işıkhan liderliğinde, bu yeni emeklilik düzenlemesinin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. Ancak, 1999'dan sonra 2000'lerde kademeli emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek ve bu konuda torba yasa mevcut olacak mı? İşte detaylar...

Aydinlik.com tarafından paylaşılan bir habere göre, kademeli emeklilikle ilgili beklentiler yüksek. Bu düzenleme, EYT düzenlemesi dışında kalan ve emeklilik hakkını çok az bir farkla kaçıran kişilere yöneliktir. Bu bireyler, mevcut düzenlemeler nedeniyle 17 yıl daha çalışmak zorunda oldukları için, yeni emeklilik reformunu dört gözle beklemektedirler.

Kademeli emeklilik, bir bireyin yaşına ve prim gün sayısına bağlı olarak farklı emeklilik seçeneklerinin sunulduğu bir sistemdir. Bu sistemde, bireyler daha erken emekli olmayı tercih ederek daha düşük maaş alabilir ya da daha geç emekli olmayı seçerek daha yüksek maaş alabilirler. Kademeli emeklilik sisteminin ana hedefi, çalışma yaşamını uzatmak ve sosyal güvenlik açığını minimize etmektir.

Kademeli emeklilik düzenlemesi, 1999 sonrası sigortalı olan bireyler için önemli avantajlar sağlayacak gibi görünüyor. Bu yenilik, emeklilik sürecinin daha adil ve esnek hale gelmesine katkıda bulunabilir. Her ne kadar kesin detaylar henüz netleşmiş olmasa da, kademeli emeklilik sisteminin Türkiye'deki emeklilik düzenlemelerine önemli bir katkı sağlayacağı açıktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR