EYT'lilere Müjde: Henüz Maaş Alamayanlar İçin Çifte Bayram İkramiyesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi kapsamında maaşlarını alamayan vatandaşlara çifte bayram ikramiyesi müjdesi verdi.

EYT'lilere Müjde: Henüz Maaş Alamayanlar İçin Çifte Bayram İkramiyesi!
Yayın Tarihi: 24.05.2023 11:07:00

Son dakika EYT haberi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. EYT kapsamında emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaş için emeklilik başvuruları devam ederken, henüz maaşını alamamış olanlara yönelik sevindirici bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliliğe başvuranların bütün haklarını birikmiş olarak alacaklarını söyledi.

Bakan Bilgin, EYT kapsamında aylık bağlama işlemlerinin hızla devam ettiğini belirterek, bu ay sonuna kadar tamamlanacaklarını ifade etti. Tamamlanma süresinin en fazla bir hafta veya 10-15 günü geçeceğini belirten Bakan Bilgin, herkesin haklarını eksiksiz bir şekilde alacağını vurguladı. Dosyaları eksik olan vatandaşların dosyalarının tamamlandığını ve bu konuda hiçbir sorun olmadığını da açıkladı.

EYT düzenlemesiyle ilgili yapılan başvuruların yıl sonuna kadar 2.5 milyon kişiye ulaşması ve ilerleyen yıllarda koşulları tamamlayacaklarla birlikte 4.8 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Emeklilik işlemleri tamamlanan vatandaşlar, peşin ödeme, emekli aylığı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alıyor. Henüz maaşlarını alamamış olanlar için ise Bakan Bilgin tarafından çifte bayram ikramiyesi müjdesi verildi. Mart ayında müracaat edip emekli aylığına tamamlananlara farkları yatırılıyor.

Bu gelişmelerle birlikte EYT'liler için uzun süredir beklenen maaş ödemelerinin gerçekleştirileceği ve çifte bayram ikramiyesinin verileceği belirtildi. EYT düzenlemesi, emeklilik sürecinde yaşanan mağduriyetleri gidermeyi hedeflerken, vatandaşların haklarını tam ve adaletli bir şekilde almalarını sağlamayı amaçlıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR