EYT'lilere Müjde: Prim Eşitliği ile Mağduriyet Giderilecek!

EYT'lilere Müjde: Prim Eşitliği ile Mağduriyet Giderilecek!

EYT'lilere Müjde: Prim Eşitliği ile Mağduriyet Giderilecek!
Yayın Tarihi: 20.05.2023 23:00:00

Uzun bir süredir gündemi meşgul eden EYT düzenlemesi sonunda yürürlüğe girdi ve milyonlarca kişinin emekli olmasını sağladı. Ancak, prim gün sayısına takılan binlerce vatandaş halen mağdur durumda. Emekli olmak için gerekli prim gün sayısını tamamlayamayanlar taleplerinin karşılanmasını ve mağduriyetin giderilmesini bekliyorlar.

Bu noktada, 5 bin gün prim ile emekli olmayı bekleyen binlerce mağdura sevindirici bir haber geldi. Kademeli emeklilikte artık 5 yıl erken emekli olma imkanı sağlandı. Bu düzenleme ile prim gün sayısına takılanların umutları yeniden yeşerdi.

EYT yasasının uzun bir süredir yasallaşması için bekleyen milyonlar, sonunda arzuladıklarına kavuştu. Yasal düzenleme ile birlikte milyonlarca kişinin emekli olması sağlandı ve Nisan ayı itibarıyla ilk maaşlarını almaya başladılar. Bu durum yüzleri güldürdü. Ancak kademeli emeklilik sistemine takılanlar hala prim günlerinin düşmesini bekliyorlar. Yaş şartını sağlayan vatandaşlar emekli olurken, prim şartını yerine getiremeyenler emeklilik hakkını elde edemiyorlar. Ancak, 5 bin gün prim eşitlenmesi bekleyenler için umut verici bir adım atıldı ve 5 yıl erken emekli olma kapısı açıldı.

Yaş şartının ortadan kalkmasıyla birlikte emekli olan vatandaşlar Nisan ayı itibarıyla zamlı maaşlarını almaya başladılar. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseldi ve bayram ikramiyesiyle birlikte bu tutar daha da arttı. Ancak şimdi gözler, prim günleri nedeniyle mağdur olanlara çevrildi.

Kademeli Emeklilik Mağdurlarına Sevindirici Haber

EYT'liler, 5 bin gün prim eşitliği taleplerini sürekli dile getiriyorlar. Milyonlarca vatandaş prim ödemelerini borçlanarak tamamladı. Ancak kademeli emeklilik sistemi nedeniyle birçok kişi hala emekli olamıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR