Facebook Türkiye temsilcisi seçmeyecek !

Facebook Türkiye temsilcisi seçmeyecek ! 1 milyonun üzerinde kullanıcısı olan sosyal medya ağlarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu geldi. Ancak Facebook'un buna uymayacağı söyleniyor.

Facebook Türkiye temsilcisi seçmeyecek !
Yayın Tarihi: 5.10.2020 17:28:00

Facebook Türkiye temsilcisi seçmeyecek ! 1 milyonun üzerinde kullanıcısı olan sosyal medya ağlarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu geldi. Ancak Facebook'un buna uymayacağı söyleniyor.

1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren yeni kanunun getirdiği yeni sosyal medya düzenlemesi ile 1 milyonun üzerinde uygulama kullanıcısına sahip olan sosyal medya uygulamalarına yeni kanun getirildi. 1 milyonun üzerinde kullanıcı olan sosyal medya ağlarının Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu yürürlüğe girdi. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz'in yaptığı açıklamara göre Facebook uygulaması bu kurala uymayacak.

1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi ile ilgili merak edilen birçok soru vardı. Bunlardan en çok merak edileni Facebbok, Twitter, Instagram gibi 1 milyonun üzerinde kullanıcı olan popüler ve sıklıkla kullanılan aktif uygulamalarının temsilcilerinin kim olacağı ve nasıl seçileceğiydi. Ancak ortaya şaşırtan bir iddia atıldı. İddiaya göre Facebook bu kurala uymayacakmış.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz,'in kişisel Twitter hesabından Facebook'un temsilci kararı hakkında çarpıcı bir açıklamada yaptı. Yaman Akdeniz'in Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre Facebook, sosyal medya düzenlemesine göre ''Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğuna uymayacak" dedi.






Yaman Akdeniz'in Facebook ile ilgili bu iddialarına, Facebook'tan henüz cevap gelmedi.

Facebook Türkiye sosyal medya ağı temsilcisi atamazsa ne olacak ?
Facebook tek başına gibi görünse de tek başına olan bir şirket değil. Facebook kendi bünyesinde birçok insanın kulladığı pek çok uygulamayı da bünyesinde bulunduruyor: Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi çok kullanılan sosyal medya platformlarını bulunduruyor. Eğer Facebook Türkiye'ye bir temsilci atamaz ve sosyal medya ağları ile alınan karara karşı çıkarsa belli başlı cezalar alacak. Bu kurala uymayan Facebook ve diğer uymayan sosyal medya ağları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bizzat uyarılacak. Facebook veya başka bir sosyal medya ağı kurallara uymayıp temsilci bulundurmamaya devam ederse idari para cezası kesilecek. Para cezasına rağmen kurallara uymazsa ise Facebook'u reklam yasağı, kullanım kısıtlama gibi ağır yaptırımlar bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR