Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney tepkisi

Yılmaz Güney'in kardeşi Farah Zeynep Abdullah'a prim yapıyorsun dedi.

Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney tepkisi
Yayın Tarihi: 13.09.2023 12:04:00

Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney hakkındaki yorumuna dair tepki gösterdi.

Sinemanım "çirkin kral" lakabıyla tanınan oyuncusu ve siyasi figür olmuş isimlerden birisi Yılmaz Güney ölümünün 37. yılında sosyal medyadan anıldı. Yılmaz Güney’in anılması sosyal medyada bazı tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Yazar Murathan Mungan da Yılmaz Güney’i anan isimlerden birisiydi. Murathan Mungan’ın da Twitter paylaşımında Yılmaz Güney için "Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yıl iyi bir yönetmen iyi bir oyuncu iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeği de. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak yüzüne bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" ifadelerini kullanmıştı.


Bu tweete oyuncu Farah Zeynep Abdullah ise "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği sjsj ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" diyerek tepki göstermişti.

"PRİM YAPMA"

Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün bugün Farah Zeynep Abdullah’ın bu sözlerine tepki gösterdi. Pütün " Topluma mal olmuş, sinemasıyla gerek, yazdığı senaryolarla halkının gönlünde taht kurmuş ölümsüz değerlerin arkasında değersiz sözler sarf etmek prim kazandırmaz kimseye. Hele ki yaşadığımız ülkede bu kadar olumsuz konular var iken bunlar hakkında bir cümle yazmayan konuşmayan toplumda sorgulamayan örümcekler sınıfından birisinin hiç bir değeri yok . Kaldı ki kadınlara saygılı,gençlere önem veren biri Yılmaz Pütün Güney. Kaldı ki biri hakkında bilgi sahibi olmadan araştırmadan konuşması. Kargalarda lak lak eder. Önemsizdir" diyerek oyuncunun prim yaptığını iddia etti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR