Federasyon başkanı kadın futbolcuyu dudağından öptü ülke karıştı

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in Dünya Kupası’nı kazanan milli kadın futbol takımının oyuncularından Jenni Hermoso’yu seremoni sırasında dudağından öpmesi ülkeyi karıştırdı.

Federasyon başkanı kadın futbolcuyu dudağından öptü ülke karıştı
Yayın Tarihi: 22.08.2023 11:31:00

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dünya Kupası’nı kazanan milli kadın futbol takımının oyuncularından Jenni Hermoso’yu seremoni sırasında dudağından öpmesi ülkede tartışma yarattı.

İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero, olayın kadınların günlük olarak maruz kaldığı cinsel şiddetin gözle görülür bir kanıtı olduğunu söyledi. Montero "Rızası olmadan öpülmeyi olmuş bitmiş bir şey olarak kabul etmemeliyiz" dedi.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dünya Kupası’nı kazanan milli kadın futbol takımının oyuncularından Jenni Hermoso’yu seremoni sırasında dudağından öpmesi ülkeyi karıştırdı.


ÖZÜR DİLEDİ

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı, 2023 Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 yenerek kupayı kazandı. Kupa töreninde ise olmadık bir olay meydana geldi. Sermonide İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in İspanyol forvet Jenni Hermoso’yu dudaklarından öptü.
Hermoso olay sonrası Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, "Bu hoşuma gitmedi" dedi. 

Federasyon başkanı Luis Rubiales ise "İtiraf etmek zorundayım. Tamamıyla hatalıydım" diyerek özür diledi. Rubiales, açıklaamsında çok heyecanlı olduğunu söylerek "O an bunu doğal olarak gördük, ancak dışarıda öyle yankılanmadı. Özür dilemeli, bundan dersler çıkarmalı ve başkan olarak daha dikkatli olmam gerektiğini anlamalıyım." ifadelerini kullandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR