Fenerbahçe Basket'in Yeni Transferi: Joffrey Lauvergne

Fenerbahçe Doğuş'un yeni transferi, Avrupa basketbolunun en önemli uzun oyuncularından olan Joffrey Lauvergne hakkında bütün detaylar bu haberde.

Fenerbahçe Basket'in Yeni Transferi: Joffrey Lauvergne
Yayın Tarihi: 6.07.2018 15:15:00

Fenerbahçe Doğuş, Avrupa basketbolunun en önemli uzun oyuncularından biri olarak kabul edilen ve son olarak NBA’de San Antonio Spurs forması giyen Fransız pivot Joffrey Lauvergne ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek anlaştı. 



Havalimanında Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Lauvergne, “Çok mutluyum. Fenerbahçe’de oynamayı çok istiyordum. Burada öğreneceğim çok fazla şey var. Zeljko Obradovic gibi bir koçla çalışacak olmak gurur verici. Bogdan ile de çok konuştuk; bana Türkiye, Fenerbahçe ve Koç’la ilgili çok fazla şey anlattı ve öğretti. Çok heyecanlıyım ve bir an önce başlamak istiyorum.” dedi.

Profesyonel kariyeri 


Lauvergne profesyonel basketbol kariyerine 2009 yılında Élan Chalon takımında başladı. Burada sayısız kupa kazanma başarısı gösterdi ve ligde 2011-12 sezonunda maç başına 5.4 sayı 3.4 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Fransız oyuncu 28 Kasım 2012 tarihinde İspanyol ekibi Valencia BC'ye transfer olsa da buradaki macerası sadece 1 ay sürdü. Burada oynadığı 1 aylık sürede 5.4 sayı 3.8 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Lauvergne 28 Aralık tarihinde Sırbistan Basketbol Ligi ve EuroLeague'de mücadele eden KK Partizan takımına transfer oldu. Burada 2012-13 sezonunda Sırp Ligi ve Liga ABA şampiyonlukları yaşadı.

Ayrıca Fransız oyuncu 2013 NBA Seçmeleri'nde 2. tur 55. sıradan Memphis Grizzlies takımı tarafından seçildi. Ancak daha sonra Kosta Koufos karşılığında Denver Nuggets'a takas edilmiştir.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR