FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü Cristiano Ronaldo'nun Oldu

FIFA, yılın futbolcusunu seçti. Yılın futbolcusu ödülü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'ya verildi!

FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü Cristiano Ronaldo'nun Oldu
Yayın Tarihi: 24.10.2017 18:33:00

FIFA'nın, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği törende 2017 yılının en iyileri belli oldu. FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nü kazanan Cristiano Ronaldo, kendisine destek verenlere, sosyal medyadan, "Bu ödülü bir kez daha kazanmak harika bir duygu. Ödülü, ailem, dostlarım, Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'ndaki takım arkadaşlarım ve antrenörlerim ile beni destekleyen herkese adıyorum. Hepsine teşekkür ediyorum." ifadeleriyle teşekkü etti.

FIFA ve FIFPro, aynı zamanda 2017 yılının en iyi 11'ini de açıkladı. Yılın en iyi 11'inde Gianluigi Buffon, Daniel Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta, Neymar, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo yer aldı.

FIFA yılın kadın futbolcusu ödülü ise Hollandalı Lieke Martens'e verildi. Mertens, geçen sezon İsveç Ligi'nde Rosengard formasıyla 29 maçta 20 gol atmış, bu sezon da Barcelona'ya transfer olmuştu. 


Real Madrid'in Fransız yıldızı Zinedine Zidane, yılın en iyi teknik direktörü seçildi. 2017'nin en iyi kadın teknik direktörü ise Sarina Wiegman olurken yılın en iyi taraftarı olarak ise İskoçya'nın Celtic ekibi oldu.

Yılın kalecisi ödülünün sahibi Gianluigi Buffon olurken, yılın golü ise Arsenal'in Fransız santrforu Olivier Giroud'a verildi.

Gecede Fair-play ödülü Togolu futbolcu Francis Kone'ye verildi. Kone, Şubat 2017'de Çekya Ligi'nde oynanan Bohemians 1905-Slovacko mücadelesinde rakip kaleci Martin Berkovec'in dilini dışarı çıkararak hayatını kurtarmıştı. 


Öte yandan Kaka, Marco Asensio, Theo Hernandez, Casemiro ve Dani Carvajal gibi futbolcular da ödül dolayısıyla sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarla Ronaldo'yu kutladı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR