FIFA'dan Yeni Bir Turnuva Geliyor

FIFA 2021 yılında yeni bir turnuva düzenlemeye hazırlanıyor. FIFA, Dünya Kulüpler Kupası'nı daha ilgi çekici hale getirecek yeni bir formatın yanısıra dünya çapında dev ülkelerin katılacağı bir lig kurmak için hazırlanıyor.

FIFA'dan Yeni Bir Turnuva Geliyor
Yayın Tarihi: 12.04.2018 12:02:00

FIFA, son zamanlarda UEFA'nın gerisinde kaldığını düşünerek yeni projeler geliştiriyor. Şampiyonlar Ligi'ne rakip olabilecek bir ligin hazırlıklarına başlayan dünya FIFA organizasyonu büyük ses getirecek bir başka proje için de karar vermeye hazırlanıyor.

Hatırlayacağımız üzere FIFA, yakın geçmişte Kolombiya'da yapılan toplantıda Dünya Kulüpler Kupası'nın haklarını satın almak isteyen yatırımcıları geri çevirmişti. FIFA verdiği red kararının ardından, Dünya Kulüpler Kupası'nı canlandırmak için harekete geçti. FIFA ayrıca, Global Uluslar Ligi adıyla yeni bir turnuva daha yapmayı planlıyor.


FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda en az 12 Avrupa takımının yer alması planlanıyor. Ancak UEFA bu turnuvanın Şampiyonlar Ligi'ni olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın yerini almasını planlanan yeni turnuva 4 yılda bir yapılacak ve 24 takım katılım gösterecek.

Her yıl düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın fazla ilgi görmemesi sebebiyle yerine geçirilmesi planlanan yeni turnuvanın Haziran ya da Temmuz ayında, 3 haftalık bir süreçte tamamlanması düşünülüyor.

İkinci dev proje olan Global Uluslar Ligi ise bölgesel ön elemeler ve play off'ların ardından başarılı olan ülkelerin yer alacağı dünya çapında bir lig olarak düşünülüyor. Avrupa Uluslar Ligi'ne benzeyen organizasyonun farkı tüm kıtaları kapsayan bir turnuva olması.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR