Galatasaray Şampiyonlar ligi ne kadar para kazandı?

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanan Galatasaray kaç milyon euro kazandı? Lig ikincisi Başakşehir'in Olympiakos'a elenmesinin ardından ülkemizi sadece Galatasaray'ın temsil edeceği Şampiyonlar Ligi para dağıtıyor! Galatasaray, Başakşehir'in elenmesiyle pastayı tek başına yiyecek!

Galatasaray Şampiyonlar ligi ne kadar para kazandı?
Yayın Tarihi: 13.08.2019 22:44:00

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak. Öte yandan geçtiğimiz sezonun ikincisi Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Yunanistan ekibi Başakşehir'e elenerek turnuvaya veda etti. Peki bu durumda Galatasaray, Şampiyonlar Liginden ne kadar kazanacak? Galatasaray'ın önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi kazancı kaç milyon euro olacak?

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN NE KADAR KAZANACAK?

Süper Lig'i 1. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara doğrudan kalan Galatasaray, 15,2 milyon euro "ayak bastı" parasını cebine koydu. İstanbul Başakşehir'in Olympiakos'a elenmesiyle birlikte, Türk yayın havuzundaki 16 milyon euroluk yayın geliri de sadece Galatasaray'a kaldı! Galatasaray 15,2 milyon euroluk Şampiyonlra Ligi'ne ayak bastı parasının yanı sıra 16 milyon euroluk yayın gelirinin de sahibi oldu! Başakşehir, eğer ki 3. ön eleme ve Play-Off turlarını geçip Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilseydi, bu 16 milyon euroluk yayın geliri ikiye bölünecek ve Cimbomun payına 8 milyon euro düşecekti!


Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, maç dahi oynamadan 31,2 milyon euroyu kasasına soktu. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde performansa bağlı galibiyet ve beraberlik için de büyük bir servet Galatasaray'ı bekliyor!

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GALATASARAY'IN KASASI DOLACAK! 

Şampiyonlar Ligi gruplarında alınan her beraberlik için 1,5 milyon euro, her galibiyet için ise 2,7 milyon euro performans ödemesi yapılıyor. Galatasaray gruptaki başarısına göre büyük bir gelirin sahibi olabilir. Öte yandan gruptan çıkan takımlar da 10 milyon euro "tur primi" alıyor. Çeyrek ve yarı finallere gidildikçe 10-12 milyon euroluk yeni primler de takımların kasasına giriyor.

Cimbom, Şampiyonlar Ligi ile kasasını yeni sezonda da dolduracak. Galatasaray'ın performansa bağlı olarak 60-70 milyon euroluk geliri, sadece Şampiyonlar Ligi'nden elde etme şansı var. Bunun yanı sıra, taraftar-stadyum gelirleri ve ek sponsorluk-reklam anlaşmaları da Galatasaray'ın diğer gelir kaynakları olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR