Game of Thrones Yeni Teaser'ı Yayınladı

Game of Thrones yeni teaserını yayınladı ve işte yayın tarihi ile beraber yeni sezon hakkında bazı bilgiler..

Game of Thrones Yeni Teaser'ı Yayınladı
Yayın Tarihi: 14.01.2019 14:15:00



HBO yayınladığı teaser ile 8. sezonun ilk bölümünün 14 Nisan'da yayınlanacağını açıklamış oldu. Öncelikle görüntüler 8. sezonun çekiminden değiller. Daha önceden teaser için çekilmiş sahnelerden oluşuyor. Bu sezon Jon, Arya ve Sansa'nın teaserda yer almasından yola çıkarsak odak noktasının Starklar olduğunu anlayabiliriz. Arya ve Jon, 1. sezondan beri ilk defa aynı sahnede görünecekler.

Jon, annesi Lyanna'nın heykelinin yanından geçerken Lyanna'nın Ned Stark'a "Onu korumalısın." dediğini duyuyoruz. Ayrıca Lyanna'nın elinde duran tüyün yere düştüğünü görüyoruz. Tüyün nereden geldiğini unuttuysanız, Robert Baratheon 1.sezonda Leanna'nın heykelinin üzerine yerleştirmişti. Ayrıca 5. sezonda Sansa Little Finger'ı heykellerin bulunduğu alanda ziyaret ettiğinde de görmüştük. Temel olarak tüy, Jon'un ailesinin öyküsü ile ve Ned'in Jon'u korumasıyla bağlantılı. Tüyün yere düşmesi, Jon'un omzunun üzerinden ona bakması gerçeğin nihayet düşeceğini, Jon'un kendisi hakkında her şeyi Sam ya da Bran'den öğreneceğini simgeliyor. 


Daha sonra Sansa geçerken, annesi Catelyn'nin tarzındaki saç örgüsünü görüyoruz. Catelyn'nin heykeline kısaca bakışı, annesine olan bağını ve Winterfell leydisi olarak rolünü vurguluyor. Bu arada, Catelyn'den duyduğumuz sesin Sansa ile ilgili olmaması ilginç. Jon hakkında söyledikleri bir kez daha onun önemini vurguluyor: "Ailemin başına gelen bu dehşet, hepsi annesiz bir çocuğu sevmediğim içindi."

Sonra teaserda Arya görünüyor ve Jon ve Sansa'dan farklı olarak, Arya ve hiçbir heykel arasında kişisel bir bağ olmadığını görmemiz, onun hala "hiç kimse" olarak var olmasından kaynaklı. 

Jon başka bir aile üyesiyle tekrar bir an yaşıyor. Bu sefer Ned'in heykelinin orada duruyor ve Ned'in 1. sezonda söylediği sözleri duyuyoruz: "Sen bir Starksın. İsmimi taşımıyor olabilirsin, ama kanımı taşıyorsun.". Bir kez daha bu Jon'un yeni sezonda kendisiyle ilgili gerçekleri öğreneceğine ve bunlarla başa çıkmaya çalışacağına işaret ediyor.

Sonda Jon, Sansa ve Arya'nın birleştiklerini görüyoruz. Ama sonra hepsi kendi heykellerini görüyorlar. HBO bu sahne ile 3 kardeşinde öleceğini mi ima etti hiçbir fikrimiz yok. Ve sonra Jon'un meşalesini söndüren ve Lyanna'nın tüyünü donduran bir don düşüyor. Sonrasında tüylerimizi diken diken eden bir anla karşılaşıyoruz, Arya ve Jon kılıçlarını çekerek Winterfell savaşı için gardlarını alıyorlar. Sonları heykelleri gibi mi olacak yoksa farklı şekilde mi sonuçlanacak? 14 Nisan itibariyle her şeyi öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyoruz. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR