Garanti BBVA EYT Kredisi Vermeye Başladı! Son Dakika

Garanti BBVA EYT Kredisi Vermeye Başladı! Son Dakika

Garanti BBVA EYT Kredisi Vermeye Başladı! Son Dakika
Yayın Tarihi: 3.07.2023 13:08:00

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) süreci, seçim öncesi sona ermiş ve bu sayede milyonlarca çalışan emekli olmuştu. Şimdilerde, 1999 sonrası sigorta girişliler için olan durumlar tartışılıyor ve vatandaşlar haklarının verilmesini talep ediyor. Emekliliğin resmileşmesi ile birlikte milyonlarca yeni maaş müşterisi, birdenbire büyük bir havuz oluşturdu ve bankaların iştahını kabarttı. Bu durum karşısında bankalar, müşterilerini kendilerine çekebilmek için promosyon ve kredi kampanyaları düzenlemeye başladılar. Garanti BBVA da bu bankalar arasında yer alıyor ve EYT kapsamındaki kişilere BDDK kısıtlamalarına takılmadan 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi sunuyor. Peki, Garanti BBVA EYT kredisi kimlere verilecek ve hangi şartlarla? İşte merak edilenler...

Garanti BBVA EYT Kredisi Kimlere Verilecek ve Gerekli Belgeler Neler?

Garanti BBVA'nın EYT kredisi, EYT şartlarını sağlayan ancak prim borcunu ödeyemeyen kişilere yöneliktir. Banka, prim borcunun ödenmesi için 100 bin TL'ye kadar kredi tahsis etmektedir.

Garanti BBVA EYT kredisi için başvuruda bulunacak kişilerin yanında getirmesi gereken belgeler şunlardır;

  • Nüfus cüzdanı veya ehliyet (aslı veya fotokopisi)
  • SGK hizmet dökümü (e-devlet üzerinden alınabilir)
  • SGK'dan alınan prim borcu yazısı
  • Gelir belgesi

Garanti BBVA EYT Kredisi Şartları Nelerdir?

Garanti BBVA'nın EYT kredisi için belirlenen şartlarda, SGK prim borcunun olması ve kredi notunun yüksek olması gerekmektedir. Ancak, bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Her başvuru için özel bir kredi değerlendirilmesi yapılır ve bu sürecin sonrasında kredi limiti ve vade süresi belirlenir. 50 bin TL'ye kadar olan krediler için 36 ay vade, 50 bin TL ile 100 bin TL arası için 24 ay vade ve 100 bin TL üzeri krediler için ise 12 ay vade uygulanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR