Gazze'de Yükselen Çatışma: Kassam Sözcüsü, İsrail Ordusuna Karşı Elde Edilen Zaferleri Anlattı!

Gazze'de Yükselen Çatışma: Kassam Sözcüsü, İsrail Ordusuna Karşı Elde Edilen Zaferleri Anlattı!

Gazze'de Yükselen Çatışma: Kassam Sözcüsü, İsrail Ordusuna Karşı Elde Edilen Zaferleri Anlattı!
Yayın Tarihi: 20.11.2023 22:47:00

Gazze'de son günlerde tırmanan çatışmalar, Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin Al Jazeera televizyonunda yaptığı açıklamayla yeni bir boyut kazandı. Ebu Ubeyde, Gazze şehir merkezinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalara dair önemli detayları paylaştı. Siyonistlere ait askeri araçları imha eden ve çeşitli bölgelerde gerçekleştirdikleri operasyonlarda başarı elde eden Kassam mücahitleri, Gazze'deki gelişmelerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Gazze'de Yaşanan Çatışmalar:

Ebu Ubeyde, son 72 saat içinde 10'u personel taşıyıcı olmak üzere Siyonistlere ait 60 askeri aracın imha edildiğini belirtti. Mücahitlerin, düşman askerlerinin çığlıklarını duyduğunu ve yardım çağrılarına cevap verdiklerini ifade etti. Özellikle Gazze şehrinin güneybatısında İsrail ordusuna karşı kurulan pusuda ve Tevam bölgesindeki operasyonlarda elde edilen zaferler, çatışmanın seyrini değiştirdi.

Ölümler ve Çatışmaların Hız Kazanması:

Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Tevam bölgesindeki çatışmalarda bir zırhlı personel taşıyıcıyı hedef alarak imha ettiklerini açıkladı. Bu saldırının ardından en az 7 İsrail askerinin öldüğünü belirtti. Rantisi Hastanesi'nde yaşanan çatışmalara da değinen Kassam Sözcüsü, elit birliklerden 25 mücahidin hastaneyi hedef alan saldırılar düzenlediğini söyledi. Zırhlı personel taşıyıcıdan inen 4 İsrail askerinin "sıfır mesafeden" hedef alınarak öldürüldüğü vurgulandı.

İsrail Ordusunun Kayıpları ve Gelişmeler:

Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısı, 27 Ekim'den bu yana 66'ya çıktı. Bu çatışmalar, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oldu ve uluslararası arenada endişe yaratmaya devam ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR