Gece Açıklandı: Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bankalar Borç Kapatma Kredisi Vermeye Başladı

Gece Açıklandı: Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bankalar Borç Kapatma Kredisi Vermeye Başladı

Gece Açıklandı: Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bankalar Borç Kapatma Kredisi Vermeye Başladı
Yayın Tarihi: 10.10.2023 23:00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, bankalar borç kapatma kredisi kampanyası başlattılar ve 50.000 TL ve üzeri kredi başvurularına onay verilmeye başlandı. Bu kredilerde 36 ay vadeli işlem yapılacak. Erdoğan, bankalarda borcu bulunan ve ödeme zorluğu çeken vatandaşların borçlarının ertelenmesi ve borç kapatma kredisi verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu açıklamanın ardından, kamu bankaları başta olmak üzere, yeni kredi kampanyalarını duyurdu.

Kampanya kapsamında yüksek limitli krediler verilecek ve bankalarda bulunan borçlar kapatılacak, ardından hemen onay verilecek. Borçlarını kapatmak isteyenler Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden bu krediye başvurabilecekler. İhtiyaç kredisi olarak sunulan bu kredilerde 36 ay vadeli seçenekler sunulacak ve 3 ay erteleme imkanı sağlanacak.

Kredi başvuruları banka şubelerinden yapılacak. Bankalar uygun faiz oranlarıyla birlikte hızlı bir şekilde kredi imkanı sunacaklar. Kredi başvurusu yapanlar, bu kredileri kullanarak tüm borçlarını tek bir bankada toplayabilecekler.

Ziraat Bankası, bu kampanyada en çok tercih edilen bankalardan biri olarak dikkat çekiyor. Ziraat Bankası aracılığıyla kredi başvurusu yapanlar %1.24 faiz oranıyla 3 ay erteleme imkanından yararlanabilecekler. Kredi başvuruları ve detaylar bankaların internet sitelerinden öğrenilebilir.

Vakıfbank, Halkbank, Şekerbank ve İş Bankası da benzer kampanyalar başlattılar. Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi kullanacaklar banka şubelerine başvurabilirler. Halkbank ise hem internet sitesi üzerinden hem de banka şubeleri aracılığıyla borç kapatma kredisi verecek. Şekerbank ve İş Bankası da şubelere giderek başvuruları kabul edecekler. Bankalar, kredi başvuru sahiplerinin kredi puanlarını kontrol edecekler ve onay sürecini bu doğrultuda değerlendirecekler. İcralık durumda olanlar bu krediye başvuramazlar, ancak kötü kredi sicili olan emekliler bu kampanyadan faydalanabilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR