Gece haberi emekliye geldi! Ekonomik sıkıntı yaşayan her emekli kişi başına 50 bin TL alacak!

Gece haberi emekliye geldi! Ekonomik sıkıntı yaşayan her emekli kişi başına 50 bin TL alacak!

Gece haberi emekliye geldi! Ekonomik sıkıntı yaşayan her emekli kişi başına 50 bin TL alacak!
Yayın Tarihi: 13.10.2023 23:01:00

Türkiye'de ekonomik sıkıntılarla mücadele eden emekli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan 50.000 TL tutarındaki özel bir ödeme fırsatı duyuruldu. Kredi almakta zorlanan emekli vatandaşlara yönelik bu nakit kampanyası, borçlarını kapatma imkanı sunuyor.

Ekonomik zorluklarla boğuşan ve kredi borçlarını başka krediyle ödeyemeyen vatandaşlar, bu durumda icra işlemleri ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Kredi notu düşük olan vatandaşlar için, devlet tarafından özel bir borç kapatma kredisi sağlanıyor. Bu kredi, vatandaşa doğrudan verilmez; bunun yerine mevcut borçları kapatılır. Bu sayede, birçok farklı yerden borcu olan vatandaşların borcu tek bir yere odaklanır. Bu destek, çalışan vatandaşlara uzun zamandır sunulsa da, emekli vatandaşlara önceden verilmemekteydi. Bu durum, emekli maaşlarının ipotek veya haciz işlemlerine tabi tutulmamasından kaynaklanıyordu ve bankalar alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyorlardı. Ancak devlet desteği ile bu sorun ortadan kaldırıldı.

Emekli vatandaşlar için Devlet Desteği ile 50.000 TL Borç Kapatma Kredisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dakika açıklamasına göre, emekli vatandaşlar, kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla borç kapatma kredisi kullanabilirler. Bu kredinin miktarı 50.000 TL olarak belirlendi ve vade seçenekleri 36 ay olarak açıklandı.

Emeklilere yönelik bu kampanya, kredi notu gözetilmeksizin tüm emekli vatandaşlara sunuluyor. Birden fazla bankaya borcu olan emekliler için olumlu bir gelişme yaşanıyor. Kredi puanı gözetilmeksizin, talep eden tüm emekli vatandaşlar bu kredi fırsatından yararlanabilirler. Düşük faiz oranları, emekli maaşı alıyor olmaları ve maaş müşterisi olmaları nedeniyle tüm emekli vatandaşlara sunulacak. Aranan tek şart, kredi alacak kişinin icra listesinde yer almamasıdır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR