Geliri Olmayan Herkese Maaş Bağlanıyor! Hiç bir Şartı Yok!!

Geliri olmayanlara maaş bağlanıyor. Fakirlik maaşı başvuru şartları ve başvuru için gerekli evraklar nelerdir? Geliri olmayanlar nasıl maaş alır? Geliri olmayan vatandaşlar için devlet destekli yardım paraları nasıl oluyor?

Geliri Olmayan Herkese Maaş Bağlanıyor! Hiç bir Şartı Yok!!
Yayın Tarihi: 18.03.2020 14:36:00

Geliri olmayanlara maaş bağlanıyor. Fakirlik maaşı başvuru şartları ve başvuru için gerekli evraklar nelerdir? Geliri olmayanlar nasıl maaş alır? Geliri olmayan vatandaşlar için devlet destekli yardım paraları nasıl oluyor?

Sizlere bu yazımızda bu yardım parası hakkında bilgiler vereceğiz...

Devlet destekli olarak ülkemizde geliri düşük olan ve hiç geliri olmayan kişilere sürekli yardımlar yapılmaktadır. Bazı vatandaşlarımız bu yardımların yapıldıklarından haberdar bile değildir. Devlet muhtaç olan kişilere gıda yardımı, para yardımı, giyim yardımı, yakacak yardımı gibi temel ihtiyaçlar gibi pek çok yardım yapmaktadır. Ayrıca fakir olan ailelere yeni doğan çocuklara para, bez, maaş yardımları gibi yardımlar da yapılmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak istiyorsanız fakirlik belgenizin olması veya gerçekten muhtaç olmanız gerekmektedir. Başvuruları belediyelerdeki sosyal yardımlaşma kurumlarından yapabilirsiniz.

Bu yardımlardan birisi de fakirlik maaşıdır. Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen bu yardımlarda belli şartlara uygun olmanız durumunda size maaş bağlanır ve bu maaşı durumunuz aynı olduğu sürece devamlı verilir. Bunun için öncelikle fakirlik maaşı şartlarını iyi bilmeniz gerekiyor.

Fakirlik Maaşı Özellikle Nedir?


Fakirlik maaşı özellikleri, 18 yaşından büyük 65 yaşından küçük olan kişilere verilen bir yardım parasıdır. Bu parayı alabilmeniz için muhtaçlık belgenizin olması gerekiyor. Eğer bu paraya başvuru yapacak olan kişi %40 üzeri engelli ise gelir testine göre engelli aylıkları almaktadırlar. Bu verilen paralar destek ve hibe olarak verildiği için geri ödenmeyecektir. Fakirlik maaşı aylık veya 2 ayda bir olarak ödenen bir maaştır.

Fakirlik Maaşı Ne Kadar?

2020 yılında yapılan yeni zam oranından sonra fakirlik maaşı 817 TL olarak ödenmektedir. Bu paranın haricinde muhtaçlık belgesi alan kişiler eğer evlerinde eğitim gören çocuklar varsa eğitim masrafları içinde ayrıca para alabilmektedirler. Başvuru yaptıktan sonra inceleme yapılır ve size en kısa sürede sonuç bildirilir. Fakirlik maaşı alacak olan kişiler PTT şubelerinden veya Ziraat Bankası şubelerinden bu yardım parasını alabilirler. Başvuru zamanında Ziraat Bankası üzerinden maaş almak istiyorsanız hesabınızı önceden açmalı, başvuru esnasında bildirim yapmalısınız.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Fakirlik maaşı almak içinde bazı şartlar vardır. Bu şartlara uygun olan kişiler istedikleri zaman başvuru yapabilirler.
  • TC vatandaşı olunmalı.
  • TC vatandaşı olmayanlar bu yardımı alamazlar.
  • Fakirlik belgesi sahibi olunmalı.
  • Sosyal yardımlaşmadan diğer yardımlardan daha önce alınmış olması gerekiyor.
  • Fakirlik maaşı 65 yaşına kadar verilir. 65 yaşının üzerinde olan ve muhtaç olan kişiler yaşlılık aylığı başvurusu yaparlar.
  • Başvuru yapacak olan kişinin bir geliri olmaması, SGK’lı çalışıyor olmaması, üzerine mal varlığı olmaması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan kişinin ayrıca ikametgahında yaşayan kişilerinde bu özelliklerde olması gerekiyor.
  • Ev hane halkının geliri, muhtaçlık aylık tutarını geçmemesi gerekiyor.
Sizlerde şartlara uygunsanız devlet tarafından verilen fakirlik maaşını alabilirsiniz.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR