Google Analytics'e ve Adsense'e Neden Girilmiyor? Çöktü mü? Hacklendi Mi? Sorun Türkiye'demi Dünyada Mı? Yasaklandı Mı?

Türkiye'de 3-4 saattir Google Analytics ve Google Adsense ürünleriyle ilgili giriş problemi yaşanıyor. Özellikle sitelerin anlık kullanıcı sayısını gösteren Analytics ürünü ülkemizde web master'lar ve web sitesi sahipleri tarafından sıklıkla kullanılıyor. Peki Analytics ve Adsense'e Neden Girilmiyor

Google Analytics'e ve Adsense'e Neden Girilmiyor? Çöktü mü? Hacklendi Mi? Sorun Türkiye'demi Dünyada Mı? Yasaklandı Mı?
Yayın Tarihi: 3.06.2019 00:27:00

Türkiye ve Dünya'da en sık kullanılan site ölçümü araçlarından Google Analytics ve site sahiplerinin para kazanmak için web sitelerine reklam ekledikleri ürünü Google Adsense başta olmak üzere Google'ın çeşitli servisleriyle ilgili ülkemizden bağlantı problemi yaşanıyor.

Google Analytics ve Google Adsense'e Neden Girilmiyor?

Türkiye'de web sitesi olan herkesin hemen hemen kullanmış olduğu ilk araçlardan birisi Google Analytics ürünüdür. Öyle ki web sitesi sahipleri ve web sitesi yöneticileri sayfalarına giren ziyaretçi sayılarını sürekli olarak buradan takip ederler ve sık sık bu uygulamaya girerler. Dolayısıyla bu uygulamalardaki sıkıntılar kullanıcılar tarafından çok hızlı bir şekilde fark edilir.

Bugün de o günlerden birisi oldu. Birçok kullanıcı sosyal medyada Google Analytics'in neden çalışmadığı ile ilgili birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular. Şimdilik ortak kanı Google'ın kapsamlı bir değişiklik yaptığı ve bölge bölge kesintiler yaşandığı. Bu kesintiler sadece ülkemizde değil tüm Dünya'da yaşanan kesintiler. Farklı lokasyonlarda farklı zaman dilimlerinde bu tarz kesintiler oluyor.


Google Analytics ve Google Adsense Ne Zaman Düzelecek?

Aslında Google'ın yapmış olduğu geçmiş dönemki çalışmaların hiçbirisi bu kadar uzun sürmemişti. Yaklaşık şuan itibariyle yani bu haberi yazıyor olduğumuz saat itibariyle 4-5 saattir Google Analytics ve Google Adsense ürünüyle ilgili sorunlar yaşanıyor. Saat farkını da gözeterek aslında tahminen 1-2 saat içerinde mutlaka düzelmiş olması bekleniyor. Çünkü Google'ın genel olarak bu kadar uzun süreli kesinti yaptığı çok fazla gözlemlenmedi. 

Ancak bu kesinti bir geliştirmeden çok bir problemden dolayı yaşanıyorsa belki de daha uzun sürebilir...


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR