Google Dünya Kupası 2018 Yarı Final Maçlarının Sonuçlarını Tahmin Etti

Google kendi algoritması ve toplamış olduğu datalar ile bir analiz yaptı ve sonuçlarını futbol severlerle paylaştı. Hayli ilgi gören bu sonuçlardan sonra iddia kuponlarının sonuçları değişir mi bilinmez ama kafamızın karıştıracağı kesin.

Google Dünya Kupası 2018 Yarı Final Maçlarının Sonuçlarını Tahmin Etti
Yayın Tarihi: 9.07.2018 12:13:00

Büyük sürprizlerle başlayan ve favori denen takımların bir bir elendiği FIFA 2018 Dünya Kupası heyecanı 10 Temmuz Salı günü Belçika-Fransa arasında oynanacak yarı final mücadelesiyle devam edecek.

Hırvatistan ve İngiltere arasındaki karşılaşmaysa bir gün sonra başlayacak. Birçok sürprizin yaşandığı ve kimin galip geleceğini kestirmenin zor olduğu turnuvada dünyanın en büyük internet arama motoru Google'ın yaptığı istatistiklere göre İngiltere ve Fransa yarı final mücadelelerinde avantajlı durumda.

Google'ın verileri Fransa'ya Belçika karşısında yüzde 39 kazanma şansı verirken, dev maçın berabere sonuçlanma oranıysa yüzde 30 olarak belirtilmiş. Belçika'nın kazanma oranıysa yüzde 31.

Hırvatistan ile İngiltere arasında oynanacak mücadelede Google'ın rakamları ada ekibinden yana... İngiltere'nin kazanma şansı yüzde 42 olarak gösterilirken, Hırvatistan'a verilen şans yüzdesi 28 ve yarı final mücadelesinin berabere bitme oranıysa yüzde 30.




Google'ın tahminleri çeyrek final mücadelesindeyse büyük oranda tutmuştu. Fransa'ya Uruguay karşısında yüzde 46 oranı veren sistem, Güney Amerika temsilcisine yüzde 25 vermişti. Bu mücadeleyi Fransa 2-0 kazanmıştı.

İngiltere ile İsveç arasındaki mücadelede ada ekibine verilen yüzde 50'lik oran da yine Google'ın doğru tahmin ettiği bir rakam. Zira bu maçı İngiltere 2-0 kazandı.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR