Görmezden Gelme: SGK, PTT, VGM, İŞKUR, SYDV'den 26000 TL'ye Kadar Bekleyen Ödemeler!

Görmezden Gelme: SGK, PTT, VGM, İŞKUR, SYDV'den 26000 TL'ye Kadar Bekleyen Ödemeler!

Görmezden Gelme: SGK, PTT, VGM, İŞKUR, SYDV'den 26000 TL'ye Kadar Bekleyen Ödemeler!
Yayın Tarihi: 30.06.2023 10:07:00

Türkiye'de birçok kurum ve bakanlık, bireysel ödemeler ve yardımlar sunuyor. Ancak, bu ödemelerin takibi ne yazık ki birçok vatandaş tarafından yapılmıyor ve bu sebeple, birçok kişi hak ettikleri ödemeyi alamıyor. Son verilere göre, 26.000 TL'ye kadar bireysel ödeme alabilecek vatandaşlar bulunuyor. İşte burada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) devreye giriyor ve vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor.

SGK'dan Önemli Duyuru: Ödemelerinizi Kontrol Edin!

SGK, geçtiğimiz hafta yaptığı resmi açıklamada, vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden yardım başvuru sonuçlarını ve alacakları ödemeleri kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Bunun yanında, eğer ödemeyi hak eden vatandaşlar yıl sonuna kadar talepte bulunmazlarsa, bu ödemelerin hesaplarından geri alınacağına dikkat çekildi. Bu nedenle, bu durumda olan vatandaşların hızla harekete geçerek sorgulama işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Ödemeler Nasıl Sorgulanır?

Bireysel ödemeler, Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Bu nedenle, vatandaşların ilk adımda e-Devlet sistemine TC kimlik numaralarıyla giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından, arama çubuğuna "SGK" yazılıp aratılarak SGK sistemine erişilir. Sonrasında, "bireysel ödemelerim" yazılarak arama yapılmalı ve açılan ekranda başvurulan yardımlar, başvuru sonuçları ve hak edilen ödemeler görüntülenir. Ödeme hakkı olan kişiler bu ekran üzerinden ödemelerini belirledikleri banka hesaplarına yönlendirebilirler.

SGK Bireysel Ödemeleri Neleri İçerir?

Genellikle bu ödemeler, çeşitli sosyal yardımları kapsar. Bunlar arasında bakıcı ödemesi, doğum izni, tazminat, özel izin, salgın hastalık ücreti ve iş göremezlik bedeli yer alır. Ayrıca, emekli olmayan vatandaşlara yapılan toplu prim ödemeleri de SGK'nın bireysel ödemeleri kapsamına girer. Türkiye'deki vatandaşlarımızın, SGK ve diğer bakanlıkların sunmuş olduğu bu ödemeler konusunda bilinçlenmesi ve hak ettikleri yardımları almaları çok önemlidir. Unutmayın, eğer hak ettiğiniz bir ödeme varsa ve bu ödemeyi almadıysanız, gereken adımları atarak ödemenizi talep edin! Bu sizin hakkınızdır ve zamanında talep edilmediği takdirde geri alınabilir. Bu nedenle, düzenli olarak e-Devlet sisteminden sorgulama yapmayı ihmal etmeyin. Bu ödemeler, hayatınızın her alanında size önemli bir finansal destek sağlayabilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR