Günlük 75 TL almak için hemen başvuru yapın!

SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışan ve herhangi bir sebepten dolayı sağlık raporu alarak çalışma hayatına ara vermek zorunda kalan tüm çalışanlarımız için raporlu oldukları süre boyunca 75 TL alma imkânını sahip oluyor! Sosyal Güvenlik Kurumu hem çalışan hem de işverenin mağdur olmaması

Günlük 75 TL almak için hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 2.06.2020 16:36:00

SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışan ve herhangi bir sebepten dolayı sağlık raporu alarak çalışma hayatına ara vermek zorunda kalan tüm çalışanlarımız için raporlu oldukları süre boyunca 75 TL alma imkânını sahip oluyor! Sosyal Güvenlik Kurumu hem çalışan hem de işverenin mağdur olmaması amacıyla ödemeleri yaparak pek çok vatandaşımıza destek sağlıyor.

Çalışan vatandaşlarımız eğer kendi istekleri dışında herhangi bir sağlık sorunu, iş kazası, meslek hastalıkları ya da doğum gibi sebeplerden dolayı iş hayatından uzaklaştırılmak zorunda kalması doğrultusunda sağlık raporlu olduğu günler ile birlikte çalışan vatandaşlarımız için günlük 75 TL ödeme imkânı sunuyor. Ancak bu süre içerisinde rapor almaları en önemli unsurlar arasında bulunuyor. Geçici iş görmezlik raporu sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurularınızı gerçekleştirmeniz doğrultusunda başvurularınız değerlendirilmeye alınacaktır.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda SGK haklarından kesinti olmaması doğrultusun da raporlu olduğunuz süre zarfında günlük 75 TL ödeme alabilirsiniz. Ancak eğer kişiler bu dönem içerisinde rapor ile kanıtlamaz ise bu haktan faydalanamamaktadır. Geçici iş görmezlik raporu ile birlikte gerekli başvurunuzu yaparak Sosyal güvenlik Kurumunun işçinin bütün haklarını koruma olanağından faydalanabilirsiniz. Ayrıca işverenin de üzerine yük olmadan kendi bünyesince ödeme yapmaktadır. Böylelikle hem işverenin hem de çalışanın haklarını koruyarak gündemimizde ki yerini alıyor. Bu süre zarfında işveren çalışmayan işçi için ödeme yapmayacak ve işten çıkarma hakkına sahip olamayacaktır. Böylelikle işçi de işverene yük olmayarak günlük ihtiyacını devlet tarafından karşılama olanağına sahip olabilmektedir. Bu doğrultu da her iki tarafında içi rahat olacak ve gönlü yapılmış olacaktır.


İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİNDEN YARARLANMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NELERDİR?

İş göremezlik ödeneği sayesinde rapor parası alma fırsatını elde edebilirsiniz. İş göremezlik ödeneği işçilerin çalışmadıkları ve iş göremez raporuna sahip oldukları tarihler doğrultusunda kendileri yapmış oldukları ödemeler ile birlikte fırsat bulabileceklerdir. SGK tarafından başvuru yapan bireylerin inceleme altına alınması doğrultusun da iş yapamadı ve ödemelerini yapmadı iş görmezlik ödeneği anlamına gelebilmektedir. Bu doğrultuda iş göremezlik ödeneği alabilmenin en temel şartları şu şekildedir;
  • Sigortalı olarak çalışanların aktif olarak işlerine devam etmesi gerekir. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık, rahatsızlık ya da doğum hallerinden birinin aktif iş hayatı sırasında ortaya çıkması şarttır.
  • SGK tarafından yetkilendirilen hekim ve sağlık kurullarından sağlık raporu alınması gerekir.
  • Raporda belirlenen süre kadar çalışanlara ödeme yapılmaktadır. Ancak rapor süresinin en az 2 gün olması da ödeme için önemli bir detaydır. Başka bir ifade ile çalışanlara istirahat süresinin 3. gününden itibaren ödeme yapılır.
  • Sigortalı olarak çalışanların, belirlenen iş göremezlik durumlarının başladığı tarihten önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primlerinin ödenmiş olması gerekir.
  • Rapor parası almak isteyen kişilerin prim borçlarının olmaması gerekir.
İŞ GÖRMEZLİK ÖDENEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İş görmezlik ödeneğine başvuru yapabilmek için öncelikle çalışanların kendi istekleri dışında herhangi bir sağlık problemleri ile, iş kazaları, meslek hastalıkları ve doğum gibi sebeplerden ötürü iş hayatından uzaklaşma zorunda kalmaları doğrultusunda iş göremez raporu alma hakkına sahip olabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında iş göremezlik sağlık raporu ve gereken belgeleri götürmeniz doğrultusunda başvuru yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Ayrıca çalışanın iş göremez raporu işverene teslim edilmesinin ardından e-rapor sistemi ile raporun gönderilmesi ön görülmektedir. Bu doğrultuda günlük 75 TL kazanma fırsatını elde edebilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR