Günlük 77 TL Harçlık Ödemesi Yapıyor! İşte Başvuru Şartları

İşkur günlük 77 TL cep harçlığı ödemesi yapıyor! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2020 yılında da geçtiğimiz yılda olduğu gibi, işbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında günlük 77 TL ödeme yapıyor!

Günlük 77 TL Harçlık Ödemesi Yapıyor! İşte Başvuru Şartları
Yayın Tarihi: 17.05.2020 14:54:00

İşkur günlük 77 TL cep harçlığı ödemesi yapıyor! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2020 yılında da geçtiğimiz yılda olduğu gibi, işbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında günlük 77 TL ödeme yapıyor! İşbaşı ve mesleki eğitim programlarına katılanlara günlük 77 TL harçlık ödeniyor. Pek çok vatandaş şimdi İşkur işbaşı eğitim programları ve başvuru detaylarını araştırmaya başladı. İşkur Günlük 77 TL harçlık ödemesi için başvuru şartları nedir? İşkur mesleki eğitim program başvurusu nasıl yapılır? Haberimizin devamında sizler için hazırladık...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2020 yılında işbaşı ve mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmiş olsa da Normalleşme planlarıyla birlikte ilerleyen günlerde işbaşı ve mesleki eğitim kurslarına devam edilmesi planlanıyor. İşkur bünyesinde açılan işbaşı ve mesleki eğitim programları, işsiz vatandaşların mesleki yeterliliklerini artırabilmeleri ve istihdam tecrübesi kazanabilmeleri için düzenleniyor. Bu bağlamda, işbaşı eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 77 TL harçlık ödemesi yapılıyor. Peki 77 TL günlük cep harçlığı nasıl alınır? İşkur işbaşı ve mesleki eğitim kursları başvuruları nasıl yapılır? 

İŞKUR'DAN İŞ ARAYANA GÜNLÜK 77 TL CEP HARÇLIĞI!

İşkur'dan, İşbaşı eğitim kurslarına katılanlara günlük 77 TL harçlık ödemesi veriliyor. Bazı meslek grupları ve işbaşı eğitim kursları için bu tutar günlük 85 TL'ye kadar yükselebiliyor. İşkur'dan işsiz vatandaşlara 77 TL harçlık ödemesinin detayları son dönemlerde vatandaşlarca sıklıkla araştırılıyor. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle işsizliğin artması nedeniyle işkur işbaşı eğitim kurslarına yönelik araştırmalar da artıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmiş olsa da Normalleşme planlarıyla birlikte ilerleyen günlerde işbaşı ve mesleki eğitim kurslarına devam edilmesi planlanıyor. Özellikle işsizliğin arttığı son dönemlerde İşkur'dan yeni işbaşı eğitim programlarının duyurulması bekleniyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İşkur'dan günlük 77 TL harçlık ödemesi almak isteyen işsiz vatandaşlar, İşkur işbaşı eğitim kurslarına nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. İşkur işbaşı eğitim programlarına başvurular, İşkur resmi internet sitesi https://esube.iskur.gov.tr üzerinden gerçekleştiriliyor. İşkur işbaşı eğitimlerine başvuru için bu linke tıkladıktan sonra 'İş Arayan Girişi' butonuna basın. Ardından da kurs arama ve başvuru sayfasına giderek İşkur güncel İşbaşı eğitim kurslarını inceleyin.

İŞKUR İŞBAŞI VE MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ!


KİMLER KATILABİLİR? BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İşkur işbaşı eğitim programlarına katılmak ve günlük 77 TL ödeme almak isteyen vatandaşlarda bazı şartlar aranmaktadır. Başvuruda bulunacak adaylarda aşağıda yer verilen şartlar aranmaktadır: 

"İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını doldurmuş olmak, İşkur işbaşı eğitim programında yer alan işverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, SSK-Bağkur-Emekli sandığına tâbi Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak ve İşkur'dan İş ve meslek danışmanlığı hizmeti almış olmak şartlarını sağlamak gerekiyor."

Bu şartları taşıyan vatandaşlar İşkur İşbaşı ve Mesleki eğitim programları için başvuruda bulunabilecekler. Başvuruların ardından inceleme sonrası kabul edilenlere günlük 77 TL harçlık ödemesi yapılmaktadır.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI KAÇ AY SÜRÜYOR?

İşkur işbaşı ve mesleki eğitim programları, eğitim, imalat ve bilim sektörleri açısından en çok 6 ay sürmektedir. Diğer sektörler için açılan İşkur İşbaşı ve mesleki eğitim kursları ise max 3 ay sürmektedir. Öte yandan muhabirlik ile ilgili mesleki programlar en fazla 9 ay sürmektedir. 

İşkur işbaşı eğitim programlarında çalışma süreleri de günde 5-8 saat arası olmak üzere, haftada max. 6 gün toplamda 45 saat olarak belirlenmiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR