Günlük 81 TL Ödeniyor! 9 Ay Ödeme! Hiç Şart Yok!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2020 yılında da yeni iş programları ve işbaşı ve mesleki eğitim kurslarıyla istihdama destek olmaya devam ediyor. İşkur tarafından başlatılan yeni iş programı çerçevesinde, TYP başvuruları başladı.

Günlük 81 TL Ödeniyor! 9 Ay Ödeme! Hiç Şart Yok!
Yayın Tarihi: 9.05.2020 14:13:00

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2020 yılında da yeni iş programları ve işbaşı ve mesleki eğitim kurslarıyla istihdama destek olmaya devam ediyor. İşkur tarafından başlatılan yeni iş programı çerçevesinde, TYP başvuruları başladı.

TYP sürecine dahil olarak iş arayan ve başvurusu kabul edilenlere aylık 2.450 TL ödeme yapılacak. İşkur TYP ile iş arayan vatandaşlara 9 ay boyunca sigortalı bir işte çalışabilmeleri için imkan sağlanıyor. Şimdi binlerce kişi İşkur TYP başvurusu nasıl yapılır? İşkur 2450 TL ödeme için TYP başvuruları ne zaman sona erecek, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorularının yanıtını araştırmaya başladı. Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgınının da etkisiyle işsizliğin daha büyük bir sorun haline geldiği ülkemizde Devlet'ten işsizliğe yönelik önlemler ve yeni iş alanları, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eliyle sağlanıyor. İşkur'dan Toplum Yararına Program (TYP)'lar 2020 yılında da artarak devam ediyor. İşkur TYP programları aracılığıyla iş arayan vatandaşa, 9 ay süreyle sigortalı olarak aylık 2.450 TL kazanç elde etme imkanı sunuluyor. 2020 yılında İşkur bünyesinde pek çok TYP de açıldı! Başvurular alınmaya devam ediyor. 

İşsizlik rakamlarının Koronavirüs salgını sürecinde daha da artacak olmasından dolayı pek çok vatandaş tedirginlik yaşarken İşkur'dan Toplum Yararına Program ile yeni bir iş imkanı sunuluyor. Peki İşkur Toplum yararına program (TYP) başvurusu nasıl yapılır? Geçici de olsa bir işe sahip olmak ve düzenli gelir elde etmek isteyen vatandaşlara İşkur bünyesinde hazırlanan programlarla 9 ay süresince sigorta ve 2.450 TL maaş veriliyor. İŞKUR TYP başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? Bu soruların yanıtı haberimizin devamında sizlerle...

İŞKUR TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşkur TYP, işsizliğin arttığı son dönemde, İşkur bünyesinde işsizliğin önlenmesi ve vatandaşın iş sahibi edilmesinin amaçlandığı programlardır. Toplum Yararına Programlar, 2020 yılında çeşitlenerek ve sayıca artarak 81 ilde de başlatılmakta, bu sayede işsiz vatandaşlara yeni iş kapıları açılmaktadır. İşkur üzerinden TYP için başvurular alınmaya devam ediyor.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?


İŞKUR tarafından 2020 yılında başlatılan TYP programlarına başvurular İşkur il-ilçe müdürlüklerinden yahut İşkur E-şube üzerinden online ortamda gerçekleştirilebiliyor. Başvuru yapan vatandaşın belirli şartları taşıması da gerekmektedir. 

İşkur TYP Başvuru şartları şu şekilde sıralanabilir:

- Başvurucu İşsiz vatandaşın, İşkur'da iş arayan kaydının bulunması,
- Başvuruda bulunacak kişinin 18 yaşını tamamlamış olması,
- Emekli veya malulluk aylığı almıyor olması,
- AÖF ve Lise hariç eğitim hayatlarının bulunmaması.

TYP MAAŞLARI VE SÜRESİ NE KADAR?

İşkur bünyesinde açılan Toplum Yararına Programlar (TYP), en fazla 9 ay sürmektedir. Bu 9 aylık süreçte başvurusu kabul edilen ve programa dahil edilen vatandaşların sigortası yapılmaktadır. 

TYP'de haftalık çalışma saati de 45 saat olarak belirlenmiştir. Devam zorunluluğu ise yoktur ancak mesai ücretinden kesinti yapılacaktır. İşkur TYP'ye katılanlara Asgari ücret ödenir. Ayrıca TYP'ye katılan bir kişi, ücretsiz izin kullanabilecektir. 9 aylık süreçte en fazla 14 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

İŞKUR 2020 TYP PROGRAMLARI NELER?

Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, MEB bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik işleri, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi pek çok alanda İşkur Toplum Yararına program açılmıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR