Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı mı geliyor ? Korona virüs vaka sayısındaki artış, kabine toplanıyor!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı mı geliyor ? Korona virüs vaka sayısındaki artış, kabine toplanıyor ! Korona virüs vaka sayısı maalesef yeniden 2 binli rakamlara ulaştı. Vaka sayılarındaki artış yasakları geri mi getiriyor ? Okullar açılacak mı ? Yeni vaka sayısındaki hızlı artış ?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı mı geliyor ? Korona virüs vaka sayısındaki artış, kabine toplanıyor!
Yayın Tarihi: 22.10.2020 10:00:00

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı mı geliyor ? Korona virüs vaka sayısındaki artış, kabine toplanıyor ! Korona virüs vaka sayısı maalesef yeniden 2 binli rakamlara ulaştı. Vaka sayılarındaki artış yasakları geri mi getiriyor ? Okullar açılacak mı ? Yeni vaka sayısındaki hızlı artış ?

Korona virüs sayısının ne yazık ki tekrardan günlük 2 bin vakaya çıkması ve eskiye dönmeye başlamasıyla sıkı önlemler alınmaya başlanacak. Tüm dünyada hızla yayılırken Türkiye bu sayıyı daha az tutmayı başarabilen ülkeler arasındaydı. Ancak havaların soğuması, insanların havanın soğumasıyla birlikte açık havadan kapalı havaya geçmesi ve kapalı ortamlarda daha sıklıkla vakit geçirmesiyle korona virüs de normale göre hızla yayılmaya başladı. Ve şimdi günlük vaka sayısı 2 binlere çıktı.



Dün akşam Fahrettin Koca'nın korona virüs vakaları ile ilgili yaptığı açıklama ve son rakamlara göre ülkemizde maalesef ki korona virüs tanısı konulan vaka sayısı yeniden 2 bin sınırını aştı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere baktığımızda, korona virüs tanı konulan hasta sayısı 2 bini aşarak 2 bin 26 sınırına geldi ve büyük bir panik sardı. Uzun zamandır Türkiye'de en yüksek vaka sayısı 11 Nisan 2020 tarihinde görülmüştü. Ve 11 Nisan 2020'de en yüksek görülen vaka sayısı 5 bin 138 kişiydi. Sonrasında havaların ısınması ile insanlar, insandan uzak doğaya veya açık hava olan ortamlarda bulunmaya başladığı için vaka sayısı azalmaya ve düşük bir seyirde ilerlemeye devam ediyordu. Korona virüs salgınında havaların soğuması beraberinde insanları yeniden kapalı ortamlara geçiş yapmaya zorladı. Kapalı ortamlarda birlikte bulunan insanlar, büyük risk unsuru taşırken vaka sayısında önümüzdeki 15 günün çok önemli olduğu ve sıkı bir şekilde takip edileceği belirtildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısı bugün yapılacak. Korona virüs salgını, pandemi, seyahat kısıtlamaları ve zorunlu sokağa çıkma yasağı gibi konular hakkında yeni tedbir kararlarının açıklananacağı belirtildi. Korona virüs salgını ile ilgili yeni tedbirlerin beklendiği toplantı bugün Türkiye saatiyle, saat 15:00'de başlayacak ve kaç saat süreceği bilinmiyor.

Bugün 15:00'de yapılacak olan kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi ve başkanlığında gerçekleştirilecek olan ulusa sesleniş konuşması ile alınan önlemler büyük bir heyecan ve stresle yeni tedbirleri bekleyen vatandaşlara açıklanacak.


Vatandaşlar en çok şehirler arası seyahat kısıtlaması ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı konusunu merak ediyorlar ve korkuyorlar. Çünkü hafta içi çalışan vatandaşlar, hafta sonu biraz kafa dinlemek için dışarıya çıkıyorlar ya da şehir dışındaki yazlıklarına, başka şehirde olan ailelerinin yanına veya tatile gidiyorlar.

Korona virüs ile ilgili alınması beklenen yeni tedbirler;

Korona virüs geçen sene Mart ayının ikinci haftasında hayatımıza ani bir giriş yapmış ve 2 hafta da geçer derken 7 ay geçmesine rağmen tam yavaşladı derken hız kesmeden artmaya tekrardan başladı. Korona virüs ile ilkbahar, yaz ve sonbahar geçirdik ancak korona virüs ile ilk kez kış mevsimi yaşayacağız. Türkiye'de korona virüs ile ilgili kış yasakları için özel ve sıkı bir çalışma yürütülüyor. Kış mevsiminde kapalı mekanlarda hizmet veren sektörlerin için sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları çok sıkı denetlenecek olması altını çizililerek vurgulandı. En küçük bir kurallara uymama durumunda mekana ve kişiye para cezası kesilecek. Mekanın bu kural ihlalini ısrarla devam ettirmesi durumunda mekana farklı yaptırımlar uygulanacak hatta mekanı bile kapatma ile karşı karşıya gelebilirler. Kapalı mekanlarda maske takıp takmayanların denetimleri sıkılaştırılacak ve maske takmayan ya da belirtilen şekilde maske kullanmayan kişilere uygulanacak para cezalarının tutarı arttırılacak. Bu sayede cezanın tutarının artmasıyla vatandaşlara caydırıcı cezalar ve sürekli olarak yapılan denetimler ile vatandaşlar kurallara uymaya zorunlu olarak teşvik edilecek.

Bakanlar Kurulu ilk başta ekonomiyi açık tutmak için zorunlu karantina ve tedbir kararlarında uzak durmaya çalışacak. Ancak toparlanmaya başlayan ekonomiyi tekrardan tamamen durdurmak, ekonomiye giden damarı bir anda kesmek istemiyorlar. Yeni vaka sayısının 3 binin üzerine çıkmaması durumunda hafta sonu yasak kararı gelmesi beklenmiyor. Ancak yine de bugün 15:00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak ve yürütülecek olan kabine toplantısında bugün alınacak kararlar 15 günlük süreç için büyük önem taşıyacağı biliniyor.





 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR