Hamdi Ulukaya Amerika'da Chobani Markasını Büyütüyor

Kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya olan Amerika'nın önde gelen yoğurt markası Chobani, Twin Falls kasabasını "Yoğurt Vadisi" haline getiriyor.

Hamdi Ulukaya Amerika'da Chobani Markasını Büyütüyor
Yayın Tarihi: 10.11.2017 13:08:00

Amerikan yoğurt devi Chobani, ABD'de 6 bin 500 metrekarelik İnovasyon Merkezi ve Halk Evi'nin temellerini attı. Şirketin küresel araştırma ve geliştirme merkezi olarak hizmet verecek olan bina Idoha eyaletinde bulunan Twin Falls kasabını dev bir yoğurt vadisi haline getirecek. 9 Kasım'da temelleri atılan yeni bina, Chobani kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya'nın ABD'de Chobani markasıyla kurduğu dünyanın en büyük yoğurt fabrikasına ek olarak inşa edilecek.

Ulukaya Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Yiyeceklerin Silikon Vadisi" olarak adlandırdığı bir bölgede 70 bin metrekarelik bir inovasyon tesisi kurmaktan büyük heyecan duyduğunu söyledi.

Chobani'den yapılan açıklamada, "Çalışanlarına sağladığı olanaklar ve insan odaklı yaklaşımıyla iş dünyasında toplumsal fayda anlayışının global öncülerinden olan Hamdi Ulukaya, ABD’de kurduğu Chobani adlı yoğurt markasına ait 6 bin 500 metrekarelik yeni bir binanın temellerini attı. Idaho eyaletinin Twin Falls kasabasında bulunan 'dünyanın en büyük yoğurt fabrikası' ünvanına sahip Chobani tesisleri, yeni bina ile birlikte bölgedeki 'ayak izini' büyüterek kasabayı bir Yoğurt Vadisi’ne dönüştürecek" denildi.

Chobani, 2012 yılında Idaho'da 450 milyon dolara, 1 milyon metrekarelik fabrika açtı. Türk işadamı Hamdi Ulukaya tarafından kurulan şirket New York merkezli ve 2.000 çalışanı istihdam ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR