Haziran ayı ücretsiz izin maaşı desteği yattı mı? 9 Haziran 2020 ücretsiz izin maaşı desteği hala yatmadı, ne zaman yatacak?

Salgınla mücadele dönemi içerisinde girilmesinin ardından vatandaşlarımız bu süre zarfında ekonomik açıdan etkilenmelerinden dolayı devlet tarafından pek çok destek ödemeleri yapıldı. Ücretsiz izin maaş desteği ne zaman yatacak?

Haziran ayı ücretsiz izin maaşı desteği yattı mı? 9 Haziran 2020 ücretsiz izin maaşı desteği hala yatmadı, ne zaman yatacak?
Yayın Tarihi: 9.06.2020 15:41:00

Salgınla mücadele dönemi içerisinde girilmesinin ardından vatandaşlarımız bu süre zarfında ekonomik açıdan etkilenmelerinden dolayı devlet tarafından pek çok destek ödemeleri yapıldı. Ücretsiz izin maaş desteği ne zaman yatacak? Sorusu en çok merak edilerek araştırılan konular arasında bulunuyor. Ücretsiz izin maaş destekleri ile ilgili detayları bilgileri sizlere aktarmak isteriz. Ücret almaksızın izne çıkan vatandaşlarımız için verilen bu destek pek çok vatandaşımız için olağanüstü fırsatlar sundu.

Ancak Haziran ayına girilmeksizin Mayıs ayı ücretsiz izin maaş desteklerinin yatıp yatmadığı birçok vatandaşımız tarafından araştırılmasının ardından ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destekler arasında ücretsiz maaş desteği bulunuyor. Korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde ücretsiz izine çıkan ve ekonomik açıdan olumsuz etkilenen vatandaşların imdadına yetişiyor. Salgın ile mücadele süreci içerisinde nakdi yardım desteği başvuruları her geçen gün hızlı bir şekilde ilerleyerek vatandaşlarımızın akılların da soru işareti bırakıyor. Devlet tarafından gerekli tedbirlerin alındığı süreç içerisinde işten çıkarma yasağı getirilerek vatandaşların hakları korunmaya alındı. Bu süreç içerisinde de vatandaşlarımız için ücretsiz izin maaş desteği sunuldu. Bin 170 TL olarak belirlenen ücretsiz izin parası 3 ay boyunca vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılacak. Aynı zamanda herhangi bir aksi durumda maaş ödemelerinin uzatılması ön görülüyor.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ YATTI MI?


Ücretsiz izin maaş destek ödemelerinin ne zaman hesaba geçirileceği haziran ayının gelmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere korona virüs salgın hastalığı sebebiyle ülkemizde ekonomik sıkıntı çekilmemesi ve vatandaşlarımızın rahat nefes alabilmeleri amacıyla çeşitli destek ödemeleri sağlandı. Ücret almaksızın izne ayrılan vatandaşlarımız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu ödeneklerden faydalanma olanağına sahip olabilmektedirler. Üç ay boyunca ücretsiz izne çıkan
vatandaşlarımız bin 170 TL ödeme alma fırsatını buldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili detaylı açıklama geldi. Bakan Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara nakdi ücret desteği ödenecek" ifadelerini kullanarak pek çok vatandaşımızın dikkatini çekti.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEKLERİ NE ZAMAN YATACAK?

Ücretsiz izin maaşları 3 ay boyunca her ayın 8 inde hesaplara yatırılacağı belirtildi. İlk maaşlar 8 Mayıs Cuma günü hesaplara geçerek vatandaşlarımız için destek sağlandı. Ancak İŞKUR sistemine IBAN numaralarını bildirmeyen vatandaşlarımızın ücretsiz izin ödemeleri PTT ye yatırıldı. Böylelikle maaş destek ödemeleri hesaplarına yatmayan vatandaşlar PTT aracılığı ile paralarını çekme olanağına sahip olabilmektedir.

Böylelikle 3 ay boyunca vatandaşlarımız ücretsiz izin destek ödemelerinden faydalanmaları doğrultusunda bu zorlu süreç içerisinde rahat etmeleri hedeflenmektedir. İşten çıkarma yasağının gelmesiyle beraber işverenin de haklarının bu şekilde korunması ön görülmektedir.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR