Her aileye 1248 TL yardım desteği yapılacak! Aile Bakanlığı müjdeli haberi verdi

Her aileye 1248 TL yardım desteği yapılacak ! Aile Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Pandeminin de etkisiyle kıt kanaat geçinen aileler ekonomik anlamda iyice zorlanmaya başladı. Ay sonunu getiremeyen aileler için destek gecikmedi. Aile Bakanlığı 1248 TL yardım paketine başvuru detaylarını açıkladı.

Her aileye 1248 TL yardım desteği yapılacak! Aile Bakanlığı müjdeli haberi verdi
Yayın Tarihi: 16.10.2020 22:14:00

Her aileye 1248 TL yardım desteği yapılacak ! Aile Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Pandeminin de etkisiyle kıt kanaat geçinen aileler ekonomik anlamda iyice zorlanmaya başladı. Ay sonunu getiremeyen aileler için destek gecikmedi. Aile Bakanlığı 1248 TL yardım paketine başvuru detaylarını açıkladı.

Korona virüsün de etkisiyle iyice kendini gösteren ekonomik sorunlardan dolayı vatandaş büyük bir geçim derdine düştü. Aile Bakanlığı destek bekleyen vatandaşın yardımına hızır gibi yetişti. Aile Bakanlığı'nın yayımladığı duyuru dahilinde her aile için tam 1248 liralık sosyal yardım desteği sağlanacağını söyledi. Vatandaşların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için sağlanak olan bu destek paketi hakkında başvuru ve şartları ise merak konusu oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sosyal ve ekonomik destek paketleri oldukça çok ve yaygındır. Bu destek paketleri arasında ödenenlerden biri de vatandaşların temel ihtiyaçlarını kendi imkanları ile karşılamaya çalışmaları ve bu temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için ödenen destektir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanak olan bu destek kapsamında çocukların ailelerinin yanında ayrılmak zorunda kalmadan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi en önemli ve ilk hedeftir. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere ödenen bu destek kimlere verilir, başvurular nereden yapılır, şartları nelerdir?



Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan muhtaç ailelerin çocuklarının ailelerinin yanından ayrılmak zorunda kalmadan ailelerinin yanında eğitim ve öğretimlerine ara vermeden devam edebilmelerini sağlamak adına Sosyal Ekonomik Destek paketi üzerinden vatandaşlara ödeme sağlanmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanan ve 2020 yılında yapılan yeni  düzenlemeden sonra çocuğu okul öncesi eğitim alan ailelere 693 lira ödeme yapmıştır. Çocuğu ilköğretim düzeyinde olan ailelere ise aylık 1040 lira ödeme yapmıştır. Son olarak ortaöğretim düzeyinde olan çocuklar için ise aylık 1248 TL düzenli para yardımı yapılmaktadır.

Bu para yardımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın amacı yardıma muhtaç ailelere ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimi için ihtiyaç duydukları parayı karşılayabilmeleri için maddi destekte bulunmaktır.


Sosyal ve Ekonomik Destek için onay alan ailelere devlet ne kadar para ödüyor ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanan bu yardımın ne kadar olacağı, para yardımı alınacak olan öğrencinin seviyesine göre belirleniyor.

- Öğrencinin okul öncesi eğitim grubuna dahil olması durumunda ödenen SED yardımı tutarı 459.28 TL,

- Öğrencinin ilköğretim eğitim grubuna dahil olması durumunda ödenen SED yardımı 684,41 TL,

- Öğrencinin orta öğretim eğitim grubuna dahil olması durumunda ödenen SED yardımı 730,04 TL,

- Öğrencinin orta öğretim eğitim grubuna dahil olması ve eğitime devam etmemesi durumunda ödenen SED yardımı 730,04 TL,

- Öğrencinin yüksek öğretim eğitim grubuna dahil olması durumunda ödenen SED yardımı 821,30 TL,

- Bakımdan ayrılan gençler için Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenen SED yardımı 365,02 TL'dir.



SED başvurusu nereden ve nasıl yapılır ?

SED yardımı almak isteyen aileler başvurularını kolaylıkla yapabilir. Başvurmak isteyen aileler, kurum içerisinde yer alan başvuru noktalarına başvurularını kolaylıkla yapabilecekleri gibi Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri içerisinde yer alan sosyal hizmetler merkezleri üzerinden de SED başvurusu yapabilirler.

SED başvurusu için gerekli evraklar nelerdir ?

- Başvuru yapacak olan kişinin kimlik belgesi,

- Öğrenci belgesi,

- Talep edilmesi halinde sağlık kurulu raporu,

- İş meslek kursları için yapılan başvuruları gösterir evraklar,

-Bakanlığın kuruluşlarından takip edilebilecek diğer evraklar talep edilebilmektedir.

Korumaya muhtaç olan her çocuk SED himayesi altında olmadığı sürece devlet tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden ödenen SED parası alma hakkına sahiptir ve haktan yararlanmak için başvuru yapılması, hakkı olan bu destek parasını almak için yeterli olacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR