Her ay 2 bin 400 TL ödeme alabilirsiniz! Sadece kimlik ile başvuru yapılacak!

Yıllar boyunca çalışmasına rağmen herhangi bir sebepten ötürü emekli olmayan vatandaşlar Devletten 2 bin 400 TL ödeme alma fırsatı bulabilecek. 2 bin 400 TL ödeme alınabilmesi için T.C. kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Her ay 2 bin 400 TL ödeme alabilirsiniz! Sadece kimlik ile başvuru yapılacak!
Yayın Tarihi: 28.05.2020 22:20:00

Yıllar boyunca çalışmasına rağmen herhangi bir sebepten ötürü emekli olmayan vatandaşlar Devletten 2 bin 400 TL ödeme alma fırsatı bulabilecek. 2 bin 400 TL ödeme alınabilmesi için T.C. kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir. Devlet tarafından emekli olamayan vatandaşlara 2 bin 400 TL müjdesi geldi! Emekli olamayan vatandaşlar ödemelerini alma hakkına sahip olabilecek. Böylelikle birçok vatandaşımız 2 bin 400 TL’den nasıl faydalanacağı merak ederek gündemimizde ki yerini aldı.

Sigorta primlerini uzun yıllar boyunca ödemelerine rağmen emekli olma hakkınızı elde edemeyen vatandaşlar için olağanüstü müjde geldi. T.C. kimlik numarası ile başvuru yaparak 15 yıl boyunca sigorta primlerini kolay bir şekilde ödeme fırsatı sunuldu. Ayrıca diğer şartları taşımayan vatandaşlar emekli olamadığı için devlet tarafından ödeme alma hakkına sahip olabilmektedir. Bu ödemeler emekli olamayan vatandaşların hesaplarına 3 ayda bir kere hesaplara yatırılması bekleniyor.

KİMLER 2 BİN 400 TL ÖDEME ALMA HAKKINA SAHİP OLABİLECEK?

TBMM tarafından alınan karar doğrultusunda 3602 günlük yani 10 yıllık sigorta primini ödemesine rağmen emekli olamayan vatandaşlara 3 aylığına 2 bin 400 TL ödeme desteği sağlanacağı bildirildi. Uzun yıllar yatırılan prim ödemeleri tam olan vatandaşlar diğer şartları uyum sağlamadığı için emekli olamıyor ise 3 ayda bir ödeme alma hakkına sahip olabilecektir. Ancak 2 bin 400 TL ödeme alınabilmesi için yaş şartı önemli unsurlar arasında bulundu. Bu ödenekten yalnızca 60 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar faydalanabileceklerdir.
2 bin 400 TL ödemeden faydalanabilmesi için 10 yıllık yani toplamda 3602 günlük SSK sigorta priminin yatırılması önemli bir unsur olmaktadır. Böylelikle 3602 günlük priminizi yatırmış iseniz ve emekli olamıyorsanız bu durumda üç ayda bir 2 bin 400 TL alma hakkına sahip olabilirsiniz. Emekli olabilmek için öncelikle şart uzun seneler boyunca SSK’lı olarak çalışmak gerekmektedir. Ancak bazı vatandaşlarımız prim gününü doldursa dahi yaş engelli ile karşı karşıya kalmaktadır. Böylelikle emekli olamıyor ve yaşlılıktan dolayı da çalışamıyor. Hem çalışamıyor hem devletten herhangi bir aylık alamayan vatandaşlarımız için olağanüstü fırsat geliyor.


EMEKLİ OLAMAYANLARA MÜJDE!

Emekli prim gününü tamamlamasına rağmen emekli olamayan ve yaş sınırına takılan vatandaşlarımız için devlet tarafından 2 bin 400 TL ödeme yapılma kararı alındı. Sigorta prim ödemesi yapılmasına rağmen emekli olmak için diğer şartları da taşımak önemli unsurlar arasında yerini almaktadır. Ancak devlet bu zamana kadar bu konu hakkında herhangi bir açıklama da bulunmamıştı. Emekli olamayan ve çalışamayan vatandaşlarımız için mağdur olmamaları amacıyla devlet tarafından büyük destek sağlanıyor. 60 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar için üç ayda bir olmak üzere 2 bin 400 TL ödeme yapılacağı açıklandı.
Birçok vatandaşımız yaşlılık sürecini rahat ve mağdur olmadan geçirmek amacıyla gençlik yıllarında emekleri ile emekli olma hakkına sahip olabilmek için çalışmaktadır. Böylelikle çalışarak prim borçlarını ödeme fırsatını elde etmektedirler. Ancak bazı vatandaşlar prim günlerini doldurmasına rağmen yaş engeline takılmasından dolayı emekli olamamaktadır. Böylelikle devlet anlayışı kapsamı doğrultusunda 60 yaş ve üzerinde bulunan vatandaşlarımız için destek ödemesi sağlanacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİNİ NASIL YAPILIR?

3 ayda bir 2 bin 400 TL ödeme almak isteyen vatandaşlar T.C kimlik numaraları ile başvuru yapma hakkına sahip olabilmektedir. Ancak bunun için öncelikle 60 yaşından büyük olması önemli unsurlar arasında yer alıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar il ya da ilçelerinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR