Her ay 7 bin 445 TL devlet desteği! 11 haneli TC kimlik numarası ile verilecek

Yeni sosyal destek paketi Az önce açıklandı. 11 haneli T.C kimlik numarasına göre her ay 7445 TL devlet desteği verilecek. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Her ay 7 bin 445 TL devlet desteği! 11 haneli TC kimlik numarası ile verilecek
Yayın Tarihi: 19.08.2023 17:06:00

Sosyal yardım ve destek ödemeleri devletin sağladığı bir güvence olarak vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.com Temmuz ayında yapılan zamların ardından yaşlılara sağlanan destek ödemelerinde de artış yaşandı. Org az önce bir son dakika duyusu ile yaşlılara yeni yardım miktarı açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyanlara Aylık toplam 7445 TL'lik sosyal destek ödemesi verilecek. Ayrıca sağlık ve bu ücretsiz ulaşım desteği de var.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında daha Yardım ve destek ödemelerine kaldığı yerden devam ediyor. Devletin her vatandaşa sağladığı bir sosyal yardım imkanı bulunuyor. Özellikle hasta ve yaşlılar içinde öne çıkan destek ve yardım ödemeleri var. Evde bakım maaşı ve engelli maaşı ile birlikte 65 yaş aylığı Bu yardımlar arasında yer alıyor. 2023 yılı için yaşlılara sağlanan toplam yardım ve destek miktarı ise tam 7445 TL'ye kadar ulaşıyor. Peki kimler bu yardımlardan faydalanabilir?


YAŞLILARA ÖZEL SOSYAL YARDIM İMKÂNLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı vatandaşlara sağlanan sosyal yardım imkanları merak konusu oldu. TC kimlik numarası son hanesine göre verilen yardım ödemeleri 2023 yılında zamlı olarak hesaplara geçiyor. Şu anda yaşlılara verilen en önemli yardımlar engelli maaşı yaşlılık maaşı ve evde bakım maaşı olarak öne çıkıyor. Yaşlılar için sağlanan devlet yardımlarının toplam miktarı ise 7445 TL'ye kadar ulaşıyor.


KİMLER ALABİLİR, NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Engelli hasta yaşlı vatandaşlara sağlanan sosyal yardım fırsatları için başvuru şartları da merak konusu olmuştu. Engelli ve hasta olan vatandaşlarım yardım alabilmek için öncelikle bir sağlık raporu almaları gerekiyor. Sağlık raporu aldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmak yeterli oluyor. 65 yaş üstü maaşı alabilmeniz ise başka şartları bulunuyor. 65 yaşından büyük olmak adına kayıtlı herhangi bir mal varlığı ya da emekliliği bulunmamak bu şartlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda hane içinde kişi başına düşen gelirinde Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.


ÖDEMELER HER AY PTT'DEN YAPILIYOR

Aranan başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabiliyor. Başvurusu onaylananlara ödemeleri Ziraat Bankası IBAN numaralarından ya da PTT üzerinden yapılıyor. 11 haneli T.C kimlik no ile isterseniz başvuru işlemlerini tamamlayabilir yine aynı kimlik numarası ile PTT'den ödeme alabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR