Her ay düzenli 920 TL ödeme almak isteyenler bu formu dolduruyor! Hemen başvuru yapın!

Muhtaç durumda olan kişilerin ve 65 yaş üzerinde olan ve hala emekli olamamış olan kişilerin rahat bir şekilde her ay alabildikleri ödemelerden bir tanesi olan muhtaç aylığı nihayet zamlandı.

Her ay düzenli 920 TL ödeme almak isteyenler bu formu dolduruyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 22.08.2020 15:41:00

Muhtaç durumda olan kişilerin ve 65 yaş üzerinde olan ve hala emekli olamamış olan kişilerin rahat bir şekilde her ay alabildikleri ödemelerden bir tanesi olan muhtaç aylığı nihayet zamlandı. Ancak ihtiyaç sahibi olduğu düşünülen ve almak için hak sahibi olduğu bilinen kişi sayısı ile 920 TL muhtaç aylığı alan kişi sayısı bir değil. Özellikle son aylarda ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sıkıntıların artması ve işsizlik ortamının artması sonucunda muhtaçlık durumunun arttığı düşünülürken muhtaç aylığı alan kişi sayısında azalma görüldü. Normal şartlarda 920 TL muhtaç aylığını almayı hak edecek olan kişi sayısı 800 bin kişi iken 2020 Ağustos ayı itibari ile 920 TL muhtaç aylığı alan kişi sayısı sadece 90 bin kişide sınırlı kalmıştır. 920 TL muhtaç aylığını hak edebilmek için kişilerin özellikle belirlenmiş olan şartları yerine getirebilmek yerine herhangi bir gelir elde edememeleri yeterli oluyor. 65 yaşın üzerinde olan kişilerin emekli olamamaları gibi durumlarında hem yaşlılıktan dolayı çalışamama hem de emekli olamadığı için gelir elde edememe gibi durumları göz önüne alındığında ortada bir çarpıklık olduğu apaçık bir şekilde görülebiliyor.

920 TL muhtaç aylığı almayı hak edebilmek için kişilerin net olarak şart taşımasına gerek yok. Vatandaşlarımızın muhtaçlık durumuna göre muhtaçlık aylığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çok rahat bir şekilde temin edilebiliyor. Temin edilmenin aksine bu maaşın her ay düzenli bir şekilde her ayın on beşinde Ziraat Bankası banka hesabına yatırıldığı biliniyor. Başvuru yapmak isteyen kişilerin ise öncelikle 65 yaşını aşmış olmaları ve emekli olamamış olmaları yeterli olarak görülmektedir. Eğer bir kişi 65 yaşını aştığı halde hala emekli olamıyor ise muhtaçlık aylığını otomatik olarak hak etmektedir. Ancak herkes direkt olarak bu ödemeleri alamamaktadır. Bu ödemeleri hak edebilmek için kişilerin üstlerine kayıtlı olan arsa, arazi, tapu, taşınmaz mal ya da otomobil gibi mal varlıklarının olmaması gerekmektedir. Eğer kişi kira ya da benzeri bir şekilde gelir elde ediyor ise muhtaç aylığı almaları otomatik olarak iptal edilebiliyor.

KİMLER MUHTAÇ AYLIĞINA BAŞVURU YAPABİLİR?


Muhtaç aylığına başvuru yapabilmek için mutlak surette 65 yaşını aşmış olmanız gerekmektedir. Eğer 65 yaşını aşmış durumda iseniz ilk şartı tamamlamış olursunuz. Ancak muhtaç aylığı tek şart ile bitmiyor, ikinci şart ise emekli olamamış olmanız gerekiyor. Eğer kişi emekli olamamış, 65 yaşını aşmış ve herhangi bir kira ya da benzeri gelire sahip değil ise otomatik olarak muhtaç aylığı almaya hak kazanabilir. Ancak sonradan elde edilecek gelirlerin olması, resmi ya da gayri resmi gelir elde etmek muhtaç aylığının iptal edilmesine neden olabilir.

MUHTAÇ AYLIĞINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Muhtaç aylığına başvuru yapabilmek için öncelikle kişilerin yukarıda saymış olduğumuz tüm şartları karşılıksız olarak yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Eğer tüm şartları karşılıyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kısa bir başvuru sonrasında muhtaç aylığı almaya hak kazanabilirsiniz.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR