Her vatandaşa 1460 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Zor durumda olan kişilere bundan böyle aylık 1460 TL ödeme yapılacak. Ancak 1460 TL ödemeyi alabilmek için devletin belirlemiş olduğu bu şartları karşılamanız gerekmektedir. Hastanelerden elde edilecek olan engelli raporunun yüzde durumuna göre evde bakım maaşı bağlanıyor.

Her vatandaşa 1460 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 24.05.2020 20:49:00

Zor durumda olan kişilere bundan böyle aylık 1460 TL ödeme yapılacak. Ancak 1460 TL ödemeyi alabilmek için devletin belirlemiş olduğu bu şartları karşılamanız gerekmektedir. Hastanelerden elde edilecek olan engelli raporunun yüzde durumuna göre evde bakım maaşı bağlanıyor. Engellilik derecesi tahsis talep tarihi itibarıyla aylığa hak kazanma şartına esas engellilik derecesinin altına düşenlerin raporları Merkez Sağlık Kuruluna gönderiliyor.

Burada kurul tarafından belirlenecek olan dereceye göre aylık bağlama işlemi yapılacaktır.
Annesi engelli olduğu için annesine bakan kişi evde bakım aylığı alabilir. Hasta, engelli ve bakıma muhtaç olan kişiler baktığınız için her ay 1460 TL ödeme alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ilçenizde bulunan Sosyal Yardım Vakfına başvuru yapmak olacak. Sosyal Yardım Vakfına başvuru yaptığınız zaman vakıf sizin adınıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yapacak.

Kontrol edilebilmeniz için ise sizlere sorumlu memur gönderiliyor. Eğer bahsettiğiniz gibi gerçekten bakıma muhtaçlık durumu var ise size evde bakım aylığı bağlanıyor. 2019 yılında 1384 TL olan evde bakım aylığı bu yıl 1460 TL olarak belirlendi. Yalnız her engelli için sizlere evde bakım aylığı bağlanmıyor. Evde bakım aylığı alabilmek için gerekli olan şartlar var. Engelli kişinin en az yüzde 90 ve üzeri engelli raporunun bulunması gerekiyor. Evde bakım maaşı alınabilmesi için illa ki akrabanın bakması gerekiyor yazabilir internette. Ancak bu kesinlikle doğru değil, dışarıdan herhangi bir kişi de evde bakım yaptığı kişi için maaş alabilir. Maddi olarak büyük bir ferahlama yaşayabileceğiniz evde bakım aylığı ile hem ev ekonominize katkı sağlayabilirsiniz hem de bakıma muhtaç kişilere yardım edebilirsiniz. Evde bakım maaşı yıllık olarak toplam 7 milyar 988 milyon 803 bin liradır. Bu sebeple sizlerde faydalanabilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?


Evde bakım aylığı herhangi bir engellinin evinde kendisine bakılmasına karşılık olarak devletten alınan ödemedir. Devlet bu ödemeyi karşılıksız olarak vermektedir, engelli kişiye bakan kişiye her ay otomatik olarak banka hesabına 1460 TL evde bakım maaşı yatırılır. Evde bakım maaşı ile geçinmekte olan on binlerce kişi vardır, engelli kişiye hem yardımcı olup hem de evini geçindiren insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli olan kişinin en az yüzde 90 ve üzeri engelli raporunun bulunması gerekiyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evde bakım aylığı alabilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ve her ilçede genellikle kaymakamlıkta bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına engelli raporu ile evde bakım maaşı alacak olan kişinin bizzat başvuru yapması gerekiyor. Evde bakım maaşının bağlanabilmesi için ise denetçiler engelli kişinin evini ziyarete geldiğinde evde bakım yapacak olan kişinin mutlaka o an evde olması gerekiyor. Yoksa denetçi memurlar ödemeyi onaylamıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için bakım yapılan kişinin en az yüzde 90 engelli raporunun bulunması gerekiyor. Eğer yüzde 90 ve üzeri engelli raporu yok ise bakım aylığı bağlanamaz.
  • 1 kişilik ailelerde 1.460,00 TL.
  • 2 kişilik ailelerde 1.694,34 TL.
  • 3 kişilik aile için 2.541,51 TL.
  • 4 kişilik ailede 3.388,68 TL.
  • 5 kişilik aile 4.235,85 TL.
  • 6 kişi gelir toplamı 5.83,02 TL,
  • 7 kişi için 5.930,19 TL.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR