Herkese 1000 TL Verilecek? Yeni Kampanyada İsteyen İstemeyen Herkese 1000 TL Görüşüşüyor

Korona virüs tüm dünyada etkisini sürdürürken sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Ülkemiz bu zor günlerinde vatandaşının yanında oluyor, yeni tip Korona virüs sebebiyle işsiz kalan yüz binlerce vatandaş, işyeri kapatılan on binlerce işletme sahibi yeni tip Korona virüs sebebiyle mağdur oldu.

Herkese 1000 TL Verilecek? Yeni Kampanyada İsteyen İstemeyen Herkese 1000 TL Görüşüşüyor
Yayın Tarihi: 20.04.2020 21:40:00

Korona virüs tüm dünyada etkisini sürdürürken sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Ülkemiz bu zor günlerinde vatandaşının yanında oluyor, yeni tip Korona virüs sebebiyle işsiz kalan yüz binlerce vatandaş, işyeri kapatılan on binlerce işletme sahibi yeni tip Korona virüs sebebiyle mağdur oldu.

Özellikle dul, yetim, evde bakım maaşı ile geçinen, emekli, engelli ve malulen emekli vatandaşlarımıza ilk iki fazda sosyal yardım ödemesi yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuya ilişkin yeni açıklamalar yapıyor. Korona virüs sebebiyle sadece Aile Bakanlığı değil aynı zamanda hükümetten ve diğer parti üyelerinden de aynı şekilde açıklamalar yükseliyor. Tüm vatandaşların mağdur olduğu, işsiz kaldığı, yardıma muhtaç olduğu ve acilen devletin el uzatması gerektiği kanaatinde olan yüzlerce devlet adamı var. Her vatandaşa 1000 TL maddi destek sağlanması gerektiği kanaatinde olan yüzlerce devlet adamı sadece Meclis’te seslerini duyurabiliyor. Devlet ise konu ile ilişkin herhangi bir açıklama yapmıyor. İşyeri kapatıldığı için işine gidemeyen ve ücretsiz izine gönderilmiş yüz binlerce genç, işyeri kapatıldığı için ev kirasını, dükkân kirasını, faturalarını, evinin ihtiyaçlarını karşılayamayan işletme sahiplerine acilen maddi destek yapılması gerektiği Meclis gündeminde tartışılıyor.

Her Vatandaşa 1000 TL Maddi Yardım mı Yapılacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Meclis gündemine getirdiği konu ise “Her vatandaşa 1000 TL maddi yardım yapılması gerekiyor” idi. Temel Karamoğlu, vatandaşların mağdur olduğunu savunurken her vatandaşa da en az 1000 TL maddi destek sağlanması gerektiğini savundu. Tavsiyeleri önemle dinlenen Temel Karamoğlu’nun önerisi sonrasında devlet her vatandaşa 1000 TL maddi destek sağlayacak mı? Konuşmasının ardından büyük bir alkış bombardımanına tutulan Temel Karamoğlu, “Vatandaşlar zor günler geçiriyor. Devletin ise ne yapacağı belli değil. Kimine para veriliyor kimine selam veriliyor. Bu yüzden her vatandaşa ayrı ayrı 1000 TL maddi destek sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Korona virüs sebebiyle işsiz kalan, işyeri kapatılan, emekliler, engelliler, malulen emekliler, evde bakım maaşı ile geçinenler ve niceleri Korona virüs sebebiyle kıtlığın ortasında. Her vatandaşın en azından üç ay süreyle 1000 TL aylık alması gerektiği konusu çoğu devlet adamı tarafından onaylandı ancak hükümetin konuya ilişkin herhangi bir açıklaması olmadı. Meclis kürsüsünden inerken dahi alkışlanmaya devam eden Temel Karamoğlu ise “Mütevazı olmamız gerekiyor. Biz milletimiz için burada hizmet veriyorsak gereğini yapmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Herkese 1000 TL Ne Zaman Verilecek?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu, herkese 1000 TL maddi yardım yapılması gerektiğini anlatalı neredeyse 24 saat oldu ancak hükümetten herhangi bir cevap gelmedi. Türkiye’de Korona virüs etkisini sürdürürken herkese maddi yardım yapılması gerektiği kulislerde tartışılıyor. Temel Karamoğlu, ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Her şey normal olsaydı insanımız ekmeğini yine taştan çıkarırdı. Ama değil, sadece salgınla değil geçim derdiyle de hep birlikte mücadele ediyoruz. Devletimiz bu zor süreçte her vatandaşımıza 1000 TL destek sağlamalıdır."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu, konuya ilişkin açıklama yaparken çekilen videoda şu ifadeleri kullandığı gözlemlendi:


Her şey normal olsaydı saatinde işe gider, saatinde eve döner, trafikte söylenirdik.

Her şey normal olsaydı büyümeden, bütçeden ve mali disiplinden söz ederdik.

Her şey normal olsaydı nezleden, siyatikten ve bahar alerjimizden bahsederdik. 

Her şey normal olsaydı ekmeğimizi yine taştan çıkarırdık ama değil. 

Dünya bir salgının pençesinde ve milletimiz sadece salgınla boğuşmuyor, geçim derdi ile de boğuşuyor.

Devletimiz bu zor günlerde her vatandaşımıza geçinmesi için bin lira destek sağlamalıdır.

Çünkü yoksulluk evde kalmaktan zordur. 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR