Herkese 1500 TL maddi yardım yapılacak! Bu aile yardımından herkes faydalanabilir!

2020 aile yardımı alan ailelerin sayısı 1 milyona yaklaşmış durumdadır. 2020 Aile yardımı nedir, nasıl Alınır? Aile yardımı ödeneği nedir? Aile yardımı kimlere verilir? Gibi sorular ile arama motorlarında arama yapan vatandaşlarımıza istinaden oluşturulmuş haberimiz ile hemen siz de aile yardımı

Herkese 1500 TL maddi yardım yapılacak! Bu aile yardımından herkes faydalanabilir!
Yayın Tarihi: 15.06.2020 21:46:00

2020 aile yardımı alan ailelerin sayısı 1 milyona yaklaşmış durumdadır. 2020 Aile yardımı nedir, nasıl Alınır? Aile yardımı ödeneği nedir? Aile yardımı kimlere verilir? Gibi sorular ile arama motorlarında arama yapan vatandaşlarımıza istinaden oluşturulmuş haberimiz ile hemen siz de aile yardımı alabilirsiniz. Aile yardımı pek çok vatandaşımıza ödenen ve her ay düzenli bir şekilde yapılacak olan ödemelerden sadece bir tanesidir. 2020 yılında aile yardımı yapılacak olan aileler için ödemelerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenleme göre 2020 yılında evli olan tüm memur kişilerin maaşlarına ek olarak aile yardımı ödemesi yapılıyor. Bu tutar çocuk sayısına göre değişiklik gösterebiliyor. İşte tüm ayrıntılar…

2020 aile yardımından faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bu başvuruyu yapması gerekiyor. Normal şartlarda aile yardımını otomatik olarak almayan memur vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde ilgili muhasebe departmanlarına başvuru yapması gerekmektedir.  Buna göre 2020 yılı itibari ile evli olan memurların maaşlarına ek olarak aile yardımı parası ödenecek ve bu paranın tutarı bireyin çocuk sayısına göre farklılık gösterecektir. Aile yardımı tutarları yayınlanan genelge ile kamuoyuna duyurulmuştur. Aile yardımı parası memur maaşlarına eklenen ve haczedilemeyen bir tutardır. Evli ve çocuklu memurların maaşına yapılan ek tutar ödemesini yalnızca eşi çalışmayan memurlar alabilmekte olup, bir ailede iki kişinin de memur olması halinde ödeme yalnızca erkek memura yapılmaktadır. Eğer otomatik bir şekilde her ay bu bedel banka hesabınıza yatırılmıyorsa veya maaşına ek olarak bu ödenek gelmiyorsa yapmanız gereken hemen ilgili kişilere bu durumdan bahsetmek olacak.

MEMURLARA AİLE YARDIMI YAPILACAK!


2020 yılında memur olan ve eşi çalışmayan vatandaşlarımıza aile yardımı yapılacak. Özellikle 1 çocuktan daha fazla çocuğu olan tüm ailelere 657 sayılı devlet memurları kanununa göre ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler memur kişilerin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılmaktadır. Maaş hesaplarına her ay maaşları ile beraber yatırılan aile yardımı bazı memurların banka hesaplarına yatırılmadığı kesinleşmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yeniden düzenlenen aile yardımı ödemeleri ile alakalı yapılanmalar yeniden düzenlenecek. Bu yardımdan faydalanmak için belirli şartların yerine getiriliyor olması gerekmektedir. Memur olan birey evlendiği andan itibaren eşi için aile yardımı ek ödemesi alırken, çocuk sahibi olduklarında aile yardımı ödemesini çocukları için almaya başlar. Ödemeler 657 sayılı devlet memurları kanununa göre düzenlenmekte ve verilmektedir.

AİLE YARDIMI KİMLERE VERİLİR?
  • Bireyin eşi herhangi bir menfaat karşılığında çalışmıyor ve SGK kaydı bulunmuyorsa aile yardımı ödeneği olarak 1500 TL alır.
  • 25 yaş altındaki çocuklar için 250 sayısının aylık katsayı çarpımı ile elde edilecek tutar aile yardım ödeneği olarak yansır.
  • Erkek çocukların 25 yaşını doldurması halinde çocuk yardım tutarı kesilir.
  • Kız çocuklar için ise 25 yaşını doldurup evlenmemiş kız çocuklar için çocuk yardımı ödeneği verilmeye devam edilmektedir.
  • Çocuğun gerekli kurumlar tarafından onaylanmış malullükleri varsa 25 yaşından sonra da ödemeler devam etmektedir.
  • Çalışan çocuklar için çocuk yardımı desteği verilmez.
  • Bireyin eşi için verilen eş desteği, bireyinin eşinin vefat etmesi veya bireylerin boşanması sonucu kesilir.
AİLE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile yardımından faydalanabilmek için öncelikle e-Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e-Devlet kapısına giriş yaparak arama çubuğuna ‘Aile Yardımı’ yazmanız ve karşınıza çıkan ilk uygulamaya tıklayarak gerekli başvurularınızı yapmanız yeterli olacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR