Herkese Ekim ayında yardım! Herkese verilecek olan yardım 277 TL ile 1460 TL arasında olacak

Devletten yeni bir haber geldi ve Ekim ayında herkese maddi yardım imkânı sunulacak!  Başvuru onaylanır ise alınabilecek bu yardım 277 TL ve 1460 TL arasında olacak.  Başvuru yapan Herkese bu yardım verilecek.  Peki, bu başvuru yapmanın koşulu nedir?  Kimler başvuru yapabilir?

Herkese Ekim ayında yardım! Herkese verilecek olan yardım 277 TL ile 1460 TL arasında olacak
Yayın Tarihi: 3.10.2020 11:00:00

Devletten yeni bir haber geldi ve Ekim ayında herkese maddi yardım imkânı sunulacak!  Başvuru onaylanır ise alınabilecek bu yardım 277 TL ve 1460 TL arasında olacak.  Başvuru yapan Herkese bu yardım verilecek.  Peki, bu başvuru yapmanın koşulu nedir?  Kimler başvuru yapabilir? Bu konular hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız haberimizin tamamını okumanızı tavsiye ediyoruz
 
 Bakan Selçuk son dakika açıklamasında ödemelerin hesaplara yattığını söyledi
 
Bu dönemde ihtiyacı olan herkese bin TL salgın yardım imkânı sunulacak.  Bakan Selçuk geçtiğimiz gün açıklamaları yaptı ve bu konu hakkında detaylı bilgiler verdi.  Bakan Selçuk bu tarihlere değindi ve 1000 TL'lik vatandaşlara sunulacak yardım için bir tarih bildirdi.  Şu zamana kadar 2111000 kişiye bin TL yardım imkânı sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini söyleyerek bu yardımlarımızı PTT üzerinden yapacaklarını söyledi.  Bu kişiler 8 milyona kadar yükselebilecek ve ödemeler hızlı bir şekilde yapılacak dedi.
 
Peki, bu yardımı kimler alabilecek?  Bu yardımı durumu olmayan ve daha önce hiçbir yardım almayan kişiler alabilecektir. Bu yardım için sosyal yardımlar alınacak ve telefon ile başvuru gerçekleştirilecektir.  Herhangi bir ödeme yardımı aldı iseniz buna başvurmanız a gerek yoktur Çünkü bu yardımı hiçbir başvuruda bulunmayan ve hiçbir yardım almayan kişiler alabilecektir.  Başvuru sonucu kısa bir süre içerisinde sizlere olumlu veya olumsuz olarak aktarılacaktır
 
Sosyal yardımlara başvurular devam ediyor!
 
Devlet bu dönemde halk için büyük çaba sarf etti ve sarf etmeye de devam ediyor.  Birçok kişiye sosyal yardım yapılma sürdürülüyor.  Çocuklara, yaşlılara, işsizlere ve ihtiyacı olan kişilere Bu yardımlar yapılıyor ve bu süreçte gelen bilgiye göre yapılmaya da devam edecek. Şimdi sizlere 2020 yılında alınabilecek yardımlardan bahsedeceğiz ve sizlere aydınlatacağız
 
65 yaş üstü aylığı
 
65 yaş üstü kişiler e-devlet aylık olarak 880 TL maaş vermektedir. Eğer durumunuz yetersiz geliyor ise buna başvuruda bulunabilir ve 65 yaş üstü aylığınızı düzenli bir şekilde her ay alabilirsiniz. 65 yaş üstü aylığı Temmuz ayında 920 TL olacaktır.
 
Evde bakım parası aylığı
 
Evde engelli bir birey yaşıyor ise devlet bu kişiye aylık olarak 1619 lira bakım maaşı ödemektedir.  Bu bakım maaşına her sene zam yapılmaktadır. Bu sene verilecek zam oranı ile beraber bakım maaşı 1625 lira olacaktır.
 
Engelli maaşı
 
Devlet engelli kişilere her ay düzenli bir şekilde maaş vermektedir. Tuna'yı da Engel oranı çok önemlidir. Eğer engelli bir bireyin Engel oranı %40 ve 69 arasında ise devlet aylık olarak o kişiye 537 TL para ödeyecektir.  Eğer bireyin Engel oranı %100 70 ve üzeri ise devlet o zaman kişiye 805 lira para verecektir.  Engelli maaşlarına her sene Temmuz ayında zam gelmektedir. Sam ile beraber engelli maaşları 558,36 - 837,84 TL olacaktır.
 
GSS prim ödemesi
 
Devlet durumu olmayan kişilere genel sağlık sigortası primi yatırmaktadır. Eğer kişi başına düşen ücret 981 TL’nin altında ise devlet tarafından duyardım yapılmaktadır. Bunun için gelirinin düşük olması ve istenen rakamın altında olması gerekmektedir.
 
Dul kadınlara yardım
 
Dul olan kişilere devlet düzenli bir şekilde aile 275 TL para imkânı tanımaktadır.  Bu para aylık olarak değil 2 aylık olarak verilmektedir.  Yani dul kadınlara devlet iki ayda bir 550 TL yardım sağlamaktadır.
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR