Herkesi ilgilendiriyor! En Az 911 TL ödeme yapılacak ve tarih netleşti

Binlerce çalışanı yakından ilgilen tediye ödemeleriyle ilgili flaş gelişme! Kamuda kadroya geçen çalışanlara tediye ödemesi ne zaman yapılacak? İkramiye ödemeleriyle ilgili merakla beklenen tarih netleşti. İlk olarak ilk taksit ödemelerini 31 Ocak 2020 tarihinde alan çalışanlara ikinci tediye...

Herkesi ilgilendiriyor! En Az 911 TL ödeme yapılacak ve tarih netleşti
Yayın Tarihi: 5.05.2020 13:53:00

Binlerce çalışanı yakından ilgilen tediye ödemeleriyle ilgili flaş gelişme! Kamuda kadroya geçen çalışanlara tediye ödemesi ne zaman yapılacak? İkramiye ödemeleriyle ilgili merakla beklenen tarih netleşti. İlk olarak ilk taksit ödemelerini 31 Ocak 2020 tarihinde alan çalışanlara ikinci tediye ödemeleri Mayıs ayı içerisinde yapılacak! Kamu işçileri, 2020 Mayıs ayı tediye ödemeleri kapsamında en az 911 TL ödeme alacak! Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Kamuda çalışanlara müjde! İkinci taksit tediye ödemeleriyle ilgili tarih netlik kazandı. 2020 yılı Tediye (İkramiye) ödemeleriyle ilgili binlerce çalışan arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyordu. 2020 ikinci tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? Ne kadar tediye ödemesi gerçekleştirilecek? Bu soruların yanıtı merak ediliyordu. Ve Beklenen açıklama geldi! İlk taksidi 31 Ocak tarihinde ödenen Tediye (ikramiye) ödemelerinin 2. taksidi Mayıs ayında hesaplarda olacak! Kamuda çalışan 500 bin kamu işçisi ilave tediye ödemelerini Mayıs ayında alacak! Ödeme takvimi daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 2061 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararında belirlenmişti.

ÖDEMELER 22 MAYIS TARİHİNDE HESAPLARDA!

Kamuda yapılan son düzenlemeler çerçevesinde kamu işçileri ve taşerondan kadroya geçen işçiler için, her yıl maaşları oranında 52 günlük ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. 2020 yılı için ikramiye (tediye) ödemesinin 26 günlük kısmının yarısı yani ilk taksidi 31 Ocak tarihinde ödenmişti. Yılın ilk 6 aylık dönemi (yarısı) için 2. taksit ödemeleri ise Mayıs ayında yatırılacak! 22 Mayıs tarihinde 13 günlük prim ödemesi kamu işçilerinin ve kadroya geçen işçilerin hesaplarına yatacak. Ödenecek tediye tutarından SGK prim ve gelir ile damga vergisi kesintileri yapılacak. 


KİM NE KADAR TEDİYE ÖDEMESİ ALACAK?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2020 yılı içerisinde 4 taksitte, 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiyenin sahibi olacak. Böylece en düşük brüt ikramiye 5 bin 101 lira 20 kuruş olacak. Bunun da 13 günlük tutarı yani 911,73 lirası 31 Ocak 2020 tarihinde hesaplara yatırılmıştı. İkinci taksit ödemesi ise 22 Mayıs 2020 tarihinde kamu işçilerinin ve taşerondan kadroya geçen işçilerin banka hesaplarına yatırılacak. Yeraltı maden işçilerine bu ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık’ta ödenecek.

TEDİYE HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

İşçilerin tediyeleri brüt ücret üzerinden hesaplanmaktadır. 2020 yılı Tediye (ikramiye) ödemelerinden SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. 13 günlük brüt ücretlerinde primler düşülüp vergisi belirleniyor. Kesintiler sonrasında ortaya çıkan tediye miktarı işçinin hesabına yatırılıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR