Hiç Para Almayanlara 1000 TL Daha Yardım Yapılıyor! Sadece PTT yöntemiyle alınıyor

Kovid-19 sürecinde işsiz kalan veya maddi açıdan ciddi sıkıntılar çeken kişiler için devletin yapmış olduğu birtakım yardımlar bulunmaktadır. PTT hesaplarına ödenen 1000 TL yardım ile birçok kişinin ihtiyaçları karşılanacaktır.

Hiç Para Almayanlara 1000 TL Daha Yardım Yapılıyor! Sadece PTT yöntemiyle alınıyor
Yayın Tarihi: 8.08.2020 15:08:00

Kovid-19 sürecinde işsiz kalan veya maddi açıdan ciddi sıkıntılar çeken kişiler için devletin yapmış olduğu birtakım yardımlar bulunmaktadır. PTT hesaplarına ödenen 1000 TL yardım ile birçok kişinin ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu yardımı almak isteyenler için sosyal yardım başvuru ekranları; hem hafta içi hem de hafta sonunda açılmaktadır. Ancak, hafta içi günlerinde yoğunluktan dolayı başvurular; T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Hafta sonu için ise böyle bir kural yoktur. İsteyen herkes dilediği zamanda başvurusunu yapabilir.

1000 TL yardımdan faydalanmak isteyenlerin taşıması gereken herhangi bir şart yoktur. Başvuru süreci ise yine e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Fakat, başvuru sırasında izlenmesi gereken yol ile alakalı olarak insanların aklında soru işaretleri bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan bu yardım sürecinin ilk iki aşaması geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Ancak, başvuran kişi sayısının çok olmasından dolayı üçüncü etabın da uygulanmasına karar verildi. Buna ek olarak, ilerleyen dönemlerde dördüncü etabın da gündeme geleceği söyleniyor. PTT hesaplarına ödemesi yapılan pandemi sosyal yardımlarının başvuru sürecinin ardından değerlendirme ve inceleme sürecine geçilmektedir. Bir sonraki aşamada ise başvuruların sonuçları açıklanmaktadır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; aylık hane geliri beş bin TL’nin altında olan herkesin bu yardımlara başvuru yapma hakkının olduğunu ifade etmişti. Ancak, bugüne kadar yapılan başvuruların sayısının çokluğuna bakılarak inceleme süreci çok daha detaylı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu yüzden, gerçekten ihtiyacı olan kişilere bu para verildi.

1000 TL Pandemi Sosyal Yardımları İçin Hafta Sonu Başvuru Yapılabilir!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Kovid-19 sürecinde maddi sıkıntı çeken insanlara 1000 TL’lik yardım yapılmasına karar verildi. Fakat, başvurular, e-devlet üzerinden gerçekleştirildiği için ciddi bir yoğunluk meydana geldi. Bu yüzden, hafta içi günlerinde T.C kimlik numarasının son hanesine göre düzenleme yapılmaktadır. Fakat, bu şartların hafta sonu geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Hafta içi için T.C kimlik numarası;
  • 0 olan vatandaşlar Pazartesi
  • 2 olan vatandaşlar Salı
  • 4 olan vatandaşlar Çarşamba
  • 6 olan vatandaşlar Perşembe
  • 8 olan vatandaşlar Cuma
günü olmak üzere 1000 TL sosyal yardım başvurularını yapabilirler. Bunun yanı sıra, Cumartesi ve Pazar günleri için ise herhangi bir şart yoktur.

1000 TL Sosyal Yardım Başvuru Şartları Nelerdir?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 başvuruları; yukarıda söylediğimiz gibi e-devlet üzerinden T.C kimlik numarasına bakılarak yapılmaktadır. Başvurunun yanı sıra başvurunun sonuçlanma süreci de yine e-devlet üzerinden takip edilebilir. Bu noktada, değerlendirmeler, kişi bazlı değil de hane bazlı olarak yapılacaktır. Bu yüzden, aynı aileden birden çok kişinin başvuru yaptığı durumlarda tek bir kişinin başvurusu dikkate alınacaktır. Ayrıca, başvuran kişinin aşağıdaki özellikleri taşımaması gerekir.
  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1000 TL’lik destekten daha önce faydalananlar
  • 5510 sayılı kanunun 4/a maddesi kapsamında bulunan kamu işçileri
  • 5510 sayılı kanunun 4/c maddesi kapsamında bulunan memurlar
  • SGK merkezli geliri bulunanlar veya emekli maaşını buradan alanlar
  • İşkur işsizlik ödeneğinden faydalananlar
  • İşkur kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar
Yukarıdaki detayların birisine dahi sahip olan kişilerin yapacakları başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bilhassa birinci ve ikinci fazdan faydalanan kişilerin üçüncü faz için yapacakları başvurular hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Birinci ve ikinci faza başvuran sayısının çok olmasından dolayı birçok kişi ihtiyacı olduğu halde faydalanamadığı için üçüncü faz başlatılmıştı.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR