Hiçbir Kurumdan Destek Almayanlara 600 - 1000 TL Arasında Maddi Yardım

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu Ekonomi İstikrar Kalkan paketi kapsamında daha önce hiçbir kurumdan maddi yardım almayan vatandaşlarımıza 1.000 TL’lik nakdi yardım yapılacağı duyuruldu. Korona virüs ile mücadele kapsamında devletimizin verdiği d

Hiçbir Kurumdan Destek Almayanlara 600 - 1000 TL Arasında Maddi Yardım
Yayın Tarihi: 6.04.2020 20:50:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu Ekonomi İstikrar Kalkan paketi kapsamında daha önce hiçbir kurumdan maddi yardım almayan vatandaşlarımıza 1.000 TL’lik nakdi yardım yapılacağı duyuruldu. Korona virüs ile mücadele kapsamında devletimizin verdiği destekler devam ediyor. Hem belediyeler hem vakıflar hem de devletimiz mağdur olmuş tüm vatandaşlarımıza nakdi ve erzak yardımı yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde devletimizin PTT üzerinden 1.000 TL’lik nakdi yardım yapması üzerine oluşan izdiham sonrası PTT şubeleri kapatılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm işsiz kalmış, ücretsiz izine çıkartılmış, işini kaybetmiş veyahut iş yerini kapatmış tüm kişilere 20 Nisan ve 30 Nisan 2020 tarihleri arasında 1.000 TL’lik nakdi yardım yapacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şartı olarak belirlenen ilk şart ise hiçbir kurumdan destek almayanlara maddi yardım olacağıdır. Detaylar tüm açıklığı ile haberimizde!

Hiçbir Kurumdan Destek Almadıysanız 1.000 TL Maddi Yardım Geliyor!

Korona virüs sebebi ile iş hayatı bozulmuş olan, işini kaybetmiş olan, dükkânını kapatmış olan, ücretsiz izine çıkartılmış olan tüm vatandaşlarımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 1.000 TL’lik nakdi yardım yapılacağı duyuruldu! Hiçbir kurumdan maddi yardım almayan vatandaşlarımızın sadece ilgili bakanlıktan alabileceği nakdi yardım ile büyük bir nakit sorununu çözüleceği düşünülüyor. Ortalama olarak 2 milyon haneye fayda sağlanacağı düşünülürken, vatandaşların Bakanlık tarafından en ince ayrıntıya kadar inceleneceği, herhangi bir maddi gelirin olup olmadığına bakılacağı ifade edildi. Bakanlığın web sitesine ulaşmak ve başvuruları yapmak için henüz bir profil oluşturulmadı ancak en kısa süre içerisinde açılacağı ve duyurulacağı belirtildi! Eğer Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1.000 TL’lik nakit yardımından haberdar olmak ve ilk başvuranlardan olmak istiyorsanız mutlaka web sitemizi sürekli takip etmeniz gerekiyor!

Bin TL’lik Nakit Yardımı İçin Nereye Başvurulur?


Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılacak olan nakdi yardımın şartları aşağı yukarı belli oldu. 20 Nisan 2020 ve 30 Nisan 2020 tarihleri aralığında başvuruların alınacağı ve tüm başvuruların en ince ayrıntısına kadar inceleneceği belirtildi. Eğer herhangi bir kurumdan nakit yardımı almadıysanız, herhangi bir belediye veyahut vakıftan nakit yardımı almadıysanız ve işsiz kaldıysanız hakkınız olan 1.000 TL’lik nakit yardımını hak edebilirsiniz. Çok düşük bir ihtimal dahi olsa belediyelere herhangi bir nakdi yardım başvurusu yapmadıysanız dahi belediyeler muhtarlardan alınan verilere göre nakit yardımında bulunabiliyor. Eğer bundan haberiniz yok ise ALO 153 hattından belediyelere ait tüm bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1.000 TL’lik nakit yardımı için herhangi bir başvuru sayfasının henüz açılmadığını ve açıldığı an sizleri haberdar edeceğimizi belirtmek isteriz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Maddi Yardım Başvuru Tarihleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapacağı bin TL’lik nakit yardımı için son başvuru tarihi belli oldu! 20 Nisan 2020 ve 30 Nisan 2020 tarihleri aralığında yapılacak olan başvurular için vatandaşlarımızın hızlı olması gerekiyor. Çok sınırlı sayıda vatandaşımıza nakit yardımının yapılacağı açıklanırken ortalama olarak 2 milyon haneye yardım yapılacağı belirtildi. Bu duruma göre tahmini olarak 5 milyon hane başvurusu yapılacağı tahmin ediliyor.

Devletin Diğer Yardımları Devam Ediyor

Korona virüs ile mücadele kapsamında yapılan maddi ve erzak yardımları devam etmektedir. Devletimizin her türlü vatandaşa yardım yapmaya çalıştığı ve ilgili kişilerin başvurularının yapılması gerektiği duyurulmuştu! Aşağıda devletimizin diğer maddi yardımlarını içeren tabloyu inceledikten sonra size en uygun olanına başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • 65 yaş aylığı: 672, 81 TL,
  • Engelli ve engelli yakınına aylık: 1.519 TL,
  • Engel oranı %40-69 arası olanlara aylık: 537,08 TL,
  • Engel oranı %70 ve üzeri olanlara aylık: 805,62 TL,
  • Dul kadınlara aylık: 275 TL,
  • Doğum yardımı paraları; ilk çocuk için 300, ikinci için 400 ve 3 çocuk ve fazlası için 600 TL, ikiz çocuk için çocuk başına 150 TL,
  • Çocuklara yönelik okul desteği: 35 ile 60 TL aralığındadır,
  • Asker ailelerine yönelik yardım iki ayda bir: 550 TL,
  • Asker çocuklarına verilen aylık: 100 TL
  • Tüberküloz ve SSPE hastalarına aylık yardım: 1.460 TL,
  • Tüberküloz hastalarına bakanlara aylık: 600 TL,
  • Öksüz ve yetim olanlara verilen aylık: 100 TL,
  • Kronik hastalığı olan ve cihaz kullanan hastalara aylık: 200 TL





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR