Hollandalı Deprem Uzmanı Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Deprem Tahmini

Hollandalı Deprem Uzmanı Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Deprem Tahmini

Hollandalı Deprem Uzmanı Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Deprem Tahmini
Yayın Tarihi: 9.10.2023 21:10:00

Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, daha önce Kahramanmaraş depremini önceden tahmin ederek dünyada tanınmıştı. Şimdi ise yeni bir deprem tahmininde bulunarak dikkatleri üzerine çekti. Hoogerbeets, Pakistan için endişe verici bir deprem tahmininde bulundu ve bu tahmini 48 saat içinde gerçekleşebileceği konusunda uyardı.

Hollandalı bilimci, Pakistan'da büyük bir depremin yaşanabileceğini, bu tahminini ülkede bulunan fay hattındaki elektrik akışını inceleyerek yaptığını belirtti. Ancak, Pakistan Meteoroloji Dairesi bu tahmine henüz resmi bir yanıt vermedi.

Bu açıklamanın ardından Pakistan'da bir panik havası oluştu ve insanlar deprem hazırlıkları yapmaya başladı. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerdeki vatandaşlar tedbirlerini artırdılar.

Öte yandan, Afganistan'ın Herat eyaletinde son günlerde yaşanan depremler de endişe yaratmıştı. Birincisi 6,3 büyüklüğünde olan deprem, ardından bir dizi artçı sarsıntıyla devam etti. Afet sonucunda binlerce kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi yaralandı. Halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce kişi bulunuyor.

Frank Hoogerbeets, gezegen hareketleri ve güneş sistemi verilerini kullanarak deprem tahminleri yapmakta ve bu tahminleri YouTube ve Twitter gibi platformlarda paylaşmaktadır. Ayrıca, söz yazarlığı ve şarkıcılık da yapmaktadır. Hoogerbeets'in daha önceki tahminleri, Nepal'de yaşanan büyük depremden önce gerçekleşmişti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR