Hükümet Düğmeye Bastı! 80 Bin TL Karşılıksız Hibe Yapılacak

Hükümet tarafından evlenme çağına gelmiş gençlere özel çeyiz hesabı fırsatı tanıyor. İlk kez ev alacak vatandaşlarımız için de 2020 hibe para ödemesi planlamaları ön görülüyor. 2020 yılı itibariyle birikim yapmak isteyen vatandaşlar için hibe ödemesi için harcanan tutar 82 bin TL’yi buldu.

Hükümet Düğmeye Bastı! 80 Bin TL Karşılıksız Hibe Yapılacak
Yayın Tarihi: 23.06.2020 13:47:00

Hükümet tarafından evlenme çağına gelmiş gençlere özel çeyiz hesabı fırsatı tanıyor. İlk kez ev alacak vatandaşlarımız için de 2020 hibe para ödemesi planlamaları ön görülüyor. 2020 yılı itibariyle birikim yapmak isteyen vatandaşlar için hibe ödemesi için harcanan tutar 82 bin TL’yi buldu. Böylelikle konuya ilişkin olarak yeni evlenecek bireyler için ve ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için olağanüstü fırsat geliyor. Detaylı bilgileri öğrenmek isteyen vatandaşlar haber sitemizi takip edebiliri. İşte detaylar…

Yeni evlenecek olan gençlerin tasarruf sağlamaları amacıyla ve onları tasarruf yapmaya teşvik etmek amacıyla evleneceklere devlet tarafında hibe para desteği sunuluyor. Her geçen gün artış gösteren bu fiyatlar doğrultusunda yeni evlenecek olan çiftler için büyük kar sağlanmaktadır.

DEVLETTEN EVLENEN GENÇLERE MÜJDE! HİBE PARA DESTEK ŞARTLARI NELER

Hibe olarak desteğinden yararlanmak için belirtilen şartlar doğrultusunda uyum sağlayan vatandaşlarımız için belli başlı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. 2020 yılı içerisinde evlenecek olan gençler için hibe para desteğinde artış gözlemlendi. Bu doğrultusunda en az 36 ay boyunca düzenli olarak para biriktirmek önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Ayrıca en az 27 yaşından önce evlenmeleri de diğer önemli unsurlar arasında yerini alıyor. Vatandaşlar devlet tarafından hibe para destek ödemesi almayı bekliyor. Devlet destekli çeyiz hesabı içerisinde para biriktirmek isteyen gençleri için oran yüzde 20 ila yüzde 25 oranın da değişkenlik gösterebilmektedir.


DEVLETTEN KONUT HESABINA HİBE ÖDEME DESTEĞİ GELİYOR!

Devlet tarafından vatandaşlarımızın tasarrufları sağlayarak ev alma imkânı için destek ödemeleri geliyor. Konut sahibi olmak isteyen bireyleri teşvik etmek amacıyla hibe desteği sağlanacak. İlk evini almak isteyen vatandaşlar bu doğrultu da bu destekten faydalanmaları doğrultusunda ev almalarını daha kolay bir hale getireceklerdir. Ancak bunun için belli başlı şartlar bulunmaktadır.

Öncelikle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar hibe para ödemesi alabilmek amacıyla T.C. vatandaşı olması zorunlu olmaktadır. Ayrıca ilk kez ev alıyor olması ve en az 36 ay boyunca düzenli olarak para biriktirmiş olması da diğer önemli unsurlar arasında bulunuyor. Konut hesabı günümüzde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların paralarını biriktirebilmesi amacıyla teşvik etmek amacıyla yapılmaktadır. Böylelikle tasarruf elde etme olanağına sahip olabilirsiniz. Vatandaşlarımız banka tarafından sağlanan bu konut hesap fırsatlarına sahip olabilmeleri için öncelikle borç öder gibi düzenli olarak birikim yapmak amacıyla ödeme yapmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda ilk evleri için devlet tarafından destek alarak hibe parası sayesinde kolay bir şekilde ev sahibi olma olanağına sahip olabilirsiniz.

HİBE PARA ÖDEMESİ ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?
  • Konut hesabı, Türk lirası cinsinden vadeli mevduat olarak faizli ya da faizsiz bir şekilde açma fırsatını bulabilirsiniz.
  • Hesabın açılışına göre bir defaya mahsus olmak üzere üst sınırı aşan tutar ödemesi yapılmalıdır.
  • Aylık ya da üç ayda bir ödeme seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Düzenli ödeme yaparak alt sınır ve üst sınır içerisinde bulunmak kaydıyla farklı ödemeler yapabilirsiniz.
  • Devlet katkı azami tutarı ve düzenli ödemeler doğrultusunda her yıl değerlendirme oranı kadar arttırılma fırsatı sunulacaktır.
  • Devlet katkısı birikim yapılan ödemeye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Konutun edinim tarihi ila hesapta ki birikim yüzde 25’i geçmeyecektir.
  • Birden fazla konut hesabı açılabilmektedir.
  • 12 Aylık dönem içerisinde konut hesabından 2 defa çekim fırsatı sunuluyor.





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR