Hükümet O Kişileri de düşündü! 650 TL Yardım Yapılıyor

Eşini kaybetmiş dul kadınlara ölüm aylığı bağlanmaya devam etmektedir. Ancak bu haklardan faydalanamayanlara da farklı destekler sunulmaktadır. Her ne kadar maddi açıdan dezavantajlı görülse bile dul kadınlar için iki ayda bir 650 TL yardım ödemesi gerçekleştirilecek. 650 TL Dul maaşı için

Hükümet O Kişileri de düşündü! 650 TL Yardım Yapılıyor
Yayın Tarihi: 7.10.2020 14:40:00

Eşini kaybetmiş dul kadınlara ölüm aylığı bağlanmaya devam etmektedir. Ancak bu haklardan faydalanamayanlara da farklı destekler sunulmaktadır. Her ne kadar maddi açıdan dezavantajlı görülse bile dul kadınlar için iki ayda bir 650 TL yardım ödemesi gerçekleştirilecek. 650 TL Dul maaşı için vatandaşlar tarafından araştırmalar sürüyor. Şartları taşıyanlara maaş bağlanıyor. Detaylar haberimizde sizlerle...

Devlet tarafınca muhtaç ve bir gelir sahibi bulunmayan vatandaşlara destek verilmeye devam edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafınca tam 43 farklı sosyal yardım paketleri ihtiyacı bulunan vatandaşlar adına dağıtılmaya devam edilmektedir. Sunulmakta olan 43 yardımdan bir tanesi ise dul kadınlar içindir. Eşi vefat ettikten sonra maddi açıdan sıkıntı yaşamaya başlayan ve dezavantajlı bulunan kadınlar için nakdi destekler sürdürülmektedir. 

Her ne kadar eşi ölen kadınlar için dul aylığı bağlanıyor dahi olsa bazı kadınlar bu haklardan faydalanamamaktadır. Bu haklardan faydalanamayan kadınlar için de 650 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor.

DUL KADINLAR İÇİN 650 TL YARDIM ÖDEMESİ!

Her ne kadar aylık olarak eşi vefat eden kadınlara dul aylığı bağlanıyor dahi olsa bazıları bu haklardan faydalanamamaktadır. Bu durumlarda kimsenin mağdur olmasına izin vermemek amacıyla devlet tarafınca ihtiyaç sahipleri için destekten yararlanma imkanı sunulmaktadır. Kadınların ikamet etmiş oldukları il veya ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek şahsi başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İhtiyaç sahibi bulunan dul kadınlar için gerçekleştirilen yardım esnasında aylık olarak 325 TL yardımlar devam etmektedir. İki ayda bir yapılan ödemelerden kadınlar 650 TL ödeme alarak bir nebze de olsa sorunlarına çare bulmaktadır.

HERKES HAKLARDAN FAYDALANABİLECEK Mİ?

Dul kadınlara yönelik gerçekleştirilen yardımlar kapsamında sadece eşlerini kaybeden kadınlar bu desteklerden faydalabilecek. Her ne kadar aylık olarak verilmekte olan dul aylığı bulunsa dahi bazı kadınlar bunları almak için hak sahibi bulunmamaktadır. Kimse bu durumlarda mağdur olmasın amacıyla devlet tarafından iki ayda bir ödenmekte olan 650 TL miktarındaki yardımlar sağlanmaktadır.

Başvuru gerçekleştiren ve yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin dilekçelerini Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına ileten kadınlar onay gelmesi halinde iki ayda bir 650 TL değerince verilen dul yardımlarını alabilmektedir.


2020 YILI DUL AYLIĞI MİKTARI NE KADAR?

Dul aylığı alacak olan kişiler 2020 tarihi itibariyle yüzde 6.5 oranları ile 587 TL'ye yükseldi. Gelen zam sonrasında yetim aylığı ise 293 TL'ye arttı. Dul maaşları her ay değil iki ayda bir ödenmektedir. Başvuru gerçekleştiren kişiler olumlu bir yanıt almak adına vefat etmiş olan eşlerin ölüm anlarında resmi olarak evli bulunmaları ve tekrar evlenmemiş olma koşulları gerekmektedir. Dul aylıkları yardımından faydalanmak isteyen kişilerin kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de aranan koşul SGK prim ödemesi hususlarının tamamlanmış olması gerekmektedir.

DUL MAAŞI HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

Dul maaşı alan kadınlarda bazı hususlar karşısında kesilme yaşanmaktadır. Bu nedenler şunlardır;

- Yeniden evlenme durumu,
- Sigortalı bir işe girme durumu,
- Erkek çocuklrarın okumaya devam etmemesi durumu,
- Bulunan kız çocukların evlenmesi durumu,
- Kız çocukların sigortalı bir işe girme adımları yeterli olmaktadır. Bu hususlarda maaşlar kesilmektedir.

DUL YETİM AYLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

SGK üzerinden düzenlenmekte olan ölüm aylığı, dul aylığı ve yetim aylığı için başvurular en kolay yoldan e-devlet ile gerçekleştirilecektir. Başvurular esnasında;

- T.C. numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir.
- Arama kısmına dul aylığı yazılmalıdır.
- Ekrana gelecek olan sayfa üzerinde vefat eden eşin T.C. numarasını yazarak gerekli olan başvuru adımı gerçekleştirilmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR