Hükümetten emekli zammı açıklaması geldi! En tepedeki isim duyurdu: Ciddi bir artış olacak

Emekliye müjde AK Parti hükümetinden geldi. En tepe isim duyurdu emekli maaşlarına ciddi artış olacak. Emekli maaş zammı için tarihte belli oldu.

Hükümetten emekli zammı açıklaması geldi! En tepedeki isim duyurdu: Ciddi bir artış olacak
Yayın Tarihi: 23.08.2023 09:15:00

Milyonlarca emekli maaş zammı bekliyor. Temmuz ayındaki zamlar yetersiz gelince emekliler ara zam istemeye başlamıştı. hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bu konuda ek sinyal geçtiğimiz günlerde geldi. Son olarak da AK Parti grup başkan vekili Binali Yıldırım konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım emekli maaş zammı için tarihte verdi. O tarihte emekli maaşları değişiyor.

16 milyon emeklinin beklediği Müjdeli haberi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım duyurdu. bir süredir emekli maaşlarına ara zam gelecek mi ek zam gelecek mi tartışmaları sürüyordu. ha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliler için yeşil ışık yapmıştı. emekli maaşlarına ne zaman ara zam gelecek sorusuna ise Binali Yıldırım cevap verdi. Peki Emekli maaşları ne zaman artıyor? emekliye ek zam ne zaman gelecek?

BİNALİ YILDIRIM'DAN EMEKLİYE EK ZAM AÇIKLAMASI


AK Partili Binali Yıldırım 16 milyon emeklinin beklediği Müjdeli haberi duyurdu. emekliye ek zam için tarih veren Binali Yıldırım milyonları sevince boğdu. emekli maaşlarına beklenen artış Ekim ayında yapılacak. AK Partili Binali Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ciddi bir iyileştirmenin söz konusu olacağını söyledi. TBMM'nin açılmasını beklediklerini söyleyen Yıldırım, hemen emekli maaş zammı çalışmalarının başlayacağını dile getirdi.

EMEKLİYE NE KADAR EK ZAM GELECEK?

Peki emekli maaşlarına ne kadar ara zam gelecek? emekli maaşları ne kadar artacak? Bu konuda da uzmanların önemli tahminleri var. Uzmanlar emekliye seyyanen zam yapılacağını düşünüyor. en az %15 oranında oransal zam olabileceği gibi 4.000 TL'yi bulan seyyanen artış da emekli maaşlarına eklenebilir. Ancak bu konuda kesin kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılacak olan çalışmaların ardından belli olacak. net rakamlar Ekim ayında TBMM açıldıktan sonra ortaya çıkacak. fakat yeni düzenleme ile en düşük emekli maaşının da en az 10.000 TL olacağı tahminler arasında yer alıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR