Hükümetten Son Dakika Hamlesi! Kamu Bankaları Vatandaşlara Daha Çok Kredi Dağıtacak!

Hükümet, korona virüs salgını sonrasında meydana gelen bu yoğun talep üzerine kamu bankalarının kredi imkânını arttırmak için gerekli çalışmalara başladı. Devletimiz kamu bankalarına gerekli sermaye desteğini yükseltmek amacıyla yeni düzenlemeler getirecek.

Hükümetten Son Dakika Hamlesi! Kamu Bankaları Vatandaşlara Daha Çok Kredi Dağıtacak!
Yayın Tarihi: 21.04.2020 18:11:00

Hükümet, korona virüs salgını sonrasında meydana gelen bu yoğun talep üzerine kamu bankalarının kredi imkânını arttırmak için gerekli çalışmalara başladı. Devletimiz kamu bankalarına gerekli sermaye desteğini yükseltmek amacıyla yeni düzenlemeler getirecek. Yapılan araştırmalar sonucunda meydana çıkan Bloomberg tarafından karşımıza bir haber çıkmaktadır. Hükümet geçtiğimiz yıl 28 milyar TL kamu bankalarına destek verdiği bilinmektedir. Ancak 2020 yılı içerisinde kamu bankalarına verilen destek 32,5 Milyar TL olarak bilinmektedir. Böylelikle kamu bankaları bu zorlu süreçte müşterilerine son 1 ay içerisinde 73,7 Milyar TL’lik kredi imkânı sundu.

Kamu bankaları Korona virüs sebebiyle vatandaşlar için 6 ay ertelemeli 36 ay vadeli yüzde 0,49 faiz ile destek sağlamaktadır. Ancak kredi çıkmayan vatandaşlar tekrardan ikinci başvuruyu yapmayı düşünmektedir. Kamu bankaları da vatandaşları için kredi vermek adına çalışma yapmaya başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından özel bankaların daha fazla kredi vermesini sağlamak için gerekli düzenlemeleri gündeme getirmiş bulunmaktadır.

Kamu Bankalarından Destek!

Bloomberg’in yaptığı haber sonrasında kamu bankaları kredi musluklarını açık tutacak bir şekilde faaliyet göstermeleri için hükümet tarafından gerekli çalışmaların başladığını söyleyebiliriz. Bu çalışma doğrultusunda kamu bankalarına verilen sermaye desteği arttırılarak pek çok vatandaşın bu fırsatı değerlendirmesi ön görülmektedir. Kamu bankaları vatandaşlarına destek vererek daha fazla kredi dağıtacak.

Kamu bankaları vatandaşlarına kredi dağıtma konusunda bonkör davrandı. Son bir ay içerisinde Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank Kamu bankalarından vatandaşlarına bu doğrultuda yaklaşık kredi tutarı toplamı 73,7 Milyar TL’yi buldu. Ancak bu kadar ile kalmayıp kredi çıkmayan vatandaşlar içinde kredi desteği sağlanması amacıyla Hükümet son dakika hamlesini gerçekleştirdi ve Kamu bankalarına sermaye desteği vererek vatandaşlara daha fazla kredi dağıtılması adına çalışmalara başladı.


Hükümetten Kamu Bankalarına Sermaye Desteği!

Kamu bankalarının vatandaşlara daha fazla kredi olanağa sunması amacıyla hükümetten son dakika açıklaması geldi. Hükümet kamu bankaları sermaye desteği vermesiyle birlikte artık pek çok vatandaşımız kredi imkânından faydalanabilecek. 6 ay erteleme 36 ay vadeli yüzde 0,49 faiz ile kredi imkânı sunmasıyla birlikte vatandaşlar kredi çekmek istemektedir. Ancak birçok kişinin yaptığı kredi başvuru cevapları reddedilmesiyle birlikte bu fırsattan yararlanamadı. Durum böyle olunca Hükümet el uzattı ve kamu bankalarına gerekli sermaye desteği sunarak kredi başvurusu reddedilen vatandaşlarında kredi alma imkanına sahip olmasını sağladı.

Son dakika hamlesinin gelmesinin ardından hükümet tarafında kamu bankaları ne kadar sermaye desteği sağlayacağı hakkında herhangi bir netlik bulunmamaktadır. Kamu bankaları hükümetin vermiş olduğu sermaye doğrultusunda tekrardan kredi imkânı sunmasıyla birlikte pek çok vatandaşın faydalanması sağlanacak.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Dağıtılmaya Devam Edecek!

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi için sunulan fırsatlar doğrultusunda hükümetin Kamu Bankalarına sunacağı sermaye desteği sayesinde vatandaşlara kredi desteği devam edecek. Bankalar hükümetin verdiği sermaye desteğinin miktarı doğrultusunda kredi desteği sunacaktır. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası tarafından verilen Temel ihtiyaç Desteği Kredi şu zamana kadar finansman desteğini sermayelerinde karşılanmadığını belirtilmiştir. Bu kredi destek talepleri kredinin arkasında yer alan Kredi Garanti Fonu’nun garantörlüğünün bulunduğuna dair gerekli açıklamalar yapılmıştır.

Hükümet bu sefer kamu bankalarına gerekli sermaye desteğini yaparak halk için kredi dağıtılmasına destek olacaktır. Kredi fırsatını kaçıran kişiler tekrardan başvuru imkanına sahip olacak ve kredi çekerek 6 ay ertelemeli 36 ay vadeli 0,49 faizli kredilerin sahibi olacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR