İBB'den şaşırtan hamle! Süha Uygur görevden alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bugün şaşırtan bir gelişme yaşandı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur görevden alındı. Hal böyle olunca Süha Uygur kimdir? Süha Uygur niçin görevden alındı? aranmaya başladı. İşte detaylar...

İBB'den şaşırtan hamle! Süha Uygur görevden alındı
Yayın Tarihi: 15.10.2019 17:14:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bugün şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. 2015 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni görevini üstlenen Süha Uygur görevden alındı. Süha Uygur'un yerine geçtiğimiz günlerde Ceyhun Ünlü atanmıştı. Peki Süha Uygur neden görevden alındı? Süha Uygur kimdir? 

Konuyla ilgili İBB'den de Süha Uygur'dan da bir açıklama gelmedi. İşte Süha Uygur'un hayatı...



SÜHA UYGUR KİMDİR?


1958 Adana doğumlu olan Süha Uygur, 1980 yılında Necla – Nejat Uygur Tiyatrosu’nun Tiyatro Müdürlüğü’ne getirildi. 12 yıl boyunca görevine devam etti. Bu süre boyunca Nejat Uygur'un çeşitli oyunlarında da görev aldı. 

1993 yılında kardeşleri Süheyl ve Behzat Uygur ile beraber “Genç Uygurlar Tiyatrosu” nu kurdu. 2001 - 2006 yılları arasında  Uygur Sanat oluşumunu kurdu ve sürdürdü. 2009 yılına kadar babasının hastalığı dolayısıyla çalışmalarına ara verdi. 

2009 yılında Uygur Çocuk Tiyatrosu'nu kurdu ve “Bu Dünya Hepimizin”, Küçük Kız ve Yıldızlar”, “Güneşe Yolculuk”,” İyilik Ağacı”, “Kırmızı Pabuçlar”,” Mıknatıs Çocuk”, “Çocuk Ülkesi” ve “Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde” gibi oyunlar da genel sanat yönetmenliğini yaptı.

2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. 2019 yılında görevi son buldu. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR