İçişleri Bakanlığı 400 TL Bayram Harçlığı Başvurusu E-Kapı Yardımı Hakkında Açıklama Geldi

İçişleri Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden sağladığı hizmetlerden bir tanesi olan Açık Kapı uygulaması son günlerde gündeme geldi. 400 TL Açık Kapı yardımı konusu insanların en sık merak ettiği sorulardan bir tanesi. 400 TL bayram harçlığı verilecek şeklinde sosyal medya sitelerinde çıkan haberler

İçişleri Bakanlığı 400 TL Bayram Harçlığı Başvurusu E-Kapı Yardımı Hakkında Açıklama Geldi
Yayın Tarihi: 17.04.2020 22:33:00

İçişleri Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden sağladığı hizmetlerden bir tanesi olan Açık Kapı uygulaması son günlerde gündeme geldi. 400 TL Açık Kapı yardımı konusu insanların en sık merak ettiği sorulardan bir tanesi. 400 TL bayram harçlığı verilecek şeklinde sosyal medya sitelerinde çıkan haberler doğrultusunda gündeme bomba gibi düşen haber, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazılı açıklama ile son buldu.

Peki, e-Devlet üzerinden her başvuru yapan vatandaşa 400 TL bayram harçlığı verilecek mi? 400 TL Bayram harçlığı için başvuru şartları nelerdir? Kimlerin başvurusu kabul oluyor? Açık kapı nedir? Açık Kapı 400 TL bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Bu tarz sorularınız için yanıt arıyor olacağız. Bildiğiniz üzere Korona virüs sebebiyle hükümet sürekli yardımlar yapıyor. İşsiz kalmış vatandaşlar, çalışamayan emekliler, EYT’liler, ücretsiz izine gönderilmiş vatandaşlar ve daha niceleri. Tüm vatandaşlarımızın işsiz kaldığı biliniyor. Türkiye ekonomik olarak zorlu günler geçiriyor. 400 TL bayram harçlığı müjdesini bekleyen halkın tepkisi ağır. Açık Kapı uygulaması 400 TL bayram harçlığı verecek mi? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin detayında.

Açık Kapı 400 TL Bayram Harçlığı Ne Zaman Verilecek?

Açık Kapı uygulaması üzerinden 400 TL bayram harçlığı verileceği sosyal medya hesaplarında ve gazete haberlerinde yayılmıştı. Özellikle geçtiğimiz hafta bu konu ile alakalı çok büyük tartışmalar ortaya çıktı. Milyonlarca insan Açık Kapı uygulamasına başvuru yaparak “İşsiz kaldım, 400 TL Bayram harçlığı istiyorum” şeklinde başvurular yaptı. İnsanlar öncelikle bunun gerçek bir haber olup olmadığına bakmaksızın başvurularını yaptılar. Açık Kapı uygulaması her ne kadar para yardımı yapan bir uygulama olmasa da insanlar bu uygulamaya başvuru yaptı. Açık Kapı 400 TL bayram harçlığı verecek şeklinde çıkan haberlere karşın İçişleri Bakanlığı tarafından gelen yazılı açıklama ile haberin yalan haber olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı konu ile alakalı Twitter’da yazılı bir açıklama yayınladı. Verilen açıklamada “Lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz” ifadeleri kullanıldı.


Açık Kapı 400 TL Bayram Harçlığı Ödemesi Yapılacak mı?

Tüm sosyal medya sitelerinde virüs gibi yayılan yalan haber sebebiyle insanlar Açık Kapı uygulamasının 400 TL bayram harçlığı vereceğine inandı. Sosyal medya sitelerinde gezen yorum şu şekildeydi: "İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 TL yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verilecek. www.açıkkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor. Hizmet başlığına Valilik Hizmetleri" hizmet alt başlığına "Diğer" açıklama kısmına "para yardımı" yazıp başvuru yapabilirsiniz."

Bu yalan habere karşılık olarak ise İçişleri Bakanlığı’ndan cevap geldi:

"Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Devletimizin, korona virüs salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, korona virüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir."
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR